7 Mayıs 2024

ŞIRNAK HABER

Haktan Yana Halkın Yanında

ŞIRNAK’I SENDİKA MI YÖNETİYOR?

ŞIRNAK’I SENDİKA MI YÖNETİYOR?
Göreviniz Şırnak’ın başına bela olmak mı? sahi ne iş yapıyor bu sendika-lar? adeta siyaset üstü.! anlamak güç…!
Bir Kısım Malum sendika ve yöneticilerinin Özellikle eğitim ve sağlık ta Şırnak geneli ilçeler de kurum içi atamalar dahil, İlçe müdürlükleri, şube-okul müdürleri başta olmak üzere, Liyakata, donanıma, niteliğe bakılmaksızın özellikle başarılı yerli yöneticilerin performansına da bakılmaksızın kimin görevden alınıp, kimin nereye getireceklerine karar verdikleri iddiası tüm Şırnak’ın dilinde, hatta mevcut iktidarın en tepe siyasilerinin bile bazı doğru müdahalelerini “bu sendikanın” ez geçtikleri “dediğim dedik” aldıkları kararlarını-atamalarını yaptıkları iddiaları şaşırtıcı-düşündürücü? Bu iddialar doğru ise bu sendika bu gücü nerden ve kimden alıyor sahi?
*
Ve umarız bu iddialar doğru değildir.!
Hani geçtim, sağlık ve eğitimdeki “genel anlamda bir bütün, ki trilyonlardan bahsediyoruz” ihaleler de hatta okul kantinlerine kadar karar mekanizması oldukları,” bu iddiaları çarşı da, Pazar da, sokakta kahvede herkesin konuştukları bu korkunç iddiallar dileriz sadece iddiadan ibarettir..! Birileri bizi aydınlatsın lütfen..!
*
iddiaların yalanlanması durumunda sendikalar dahil yapılacak açıklamaları bu sayfamda tarafsızlık ilkesi çerçevesinde” duyuracağım…!
Yanlış anlaşılmasın, kimseye ve hiç bir sendikaya da düşman değiliz, ama gerek sağlık gerekse eğitim alanında Şırnak merkez ve ilçelerdeki işlerin çok düzgün gitmediğini de baz aldığımızda ? ve bazı okul ihalelerinin de döndüğü iddia edilen “Trilyonluk” yolsuzluk iddialarını da baz aldığımız da kafamız karışmıyor değil? Konu mahiyeti bakımından araştırmaya ve soruşturmaya muhtaç biline…!
*
Amacımız her hangi bir sendikayı karalama yada bağcıyı dövmek değil, toplumda herkesin konuştuğu bu korkunç iddiaların netliğidir.. ve şeffaf bir toplum adına iddiaların yalan mı? değil mi? konusunu açığa çıkarmaktır?
Bu konuda yazacak çok şey var ama Siz yurdumun insanlarımın uzun yazı sevmediğinizden yazıyı bağrıma taş basarak kısa kesiyorum. Şimdilik…!
İddia odur ki, İşlerini doğru düzgün yapan yerli ve donanımlı idarecileri de görevlerinden alıp kendilerini sokmakta neyin nesidir?
Sahi Şırnak’ı kim yönetiyor?
Yakında “varsa eğer” kokusu çıkar…!
Ateş Olmayan Yerden Duman Çıkmaz derler…! nokta.
Her Şey Şırnak İçin.. Sevgi ve barışla
Dündar Sansur…

Bir yanıt yazın

Copyright © 2005 Şırnak Haber, Her hakkı saklıdır. | Newsphere by AF themes.