27 Temmuz 2024

ŞIRNAK HABER

Haktan Yana Halkın Yanında

YAŞASIN 1 MAYIS….

YAŞASIN 1 MAYIS….
1 Gulan Cîhanê Pîroz be.
Îro Yekê Gulanê ye, Yekê Gulanê Cejna Hemû Karker û Kedkarên Cîhanê ye. Yekê gulanê li hemû karker û rênçber û kedkarên li yên hemu Cîhanê Pîroz be.
Dostlarım, Kapitalizmin Sömürü Alanı Haline Getirdiği Dünyamızın, Ülkemizin İlimizin, Emekleri Sömürülen Emekçilerin İşçilerin Yaşadığı Dram, Her Ülkede Aynı Renkte Gözyaşına Ve Trajedyalara Neden Olmaktadır.
Çocuk İşçiler, Köle Gibi Çalıştırılan Kadınlar, Erkekler, Emekleri Sömürülen İnsanlar, Bilhassa KHK mağdurları Emekçiler, İş Ve İşçi Haklarından Mahrum Bırakılan Bir Parça Ekmeğe Muhtaç Bırakılan “ve özellikle yaşadığımız şehirler de Bazı alçak iş sahibi işverenlerin işe alıp maaşlarının yarısını cebine indiren” CEFAKAR İŞ-KUR İşçilerinin, EMEKÇİLERİNİN Hakları Yenilen Tüm İşçilerin Bu Anlamlı Bayramlarını Kutluyorum…
*
Kahrolsun Kapitalizm ve Her Türlü Sömürü Düzenler….
YAŞASIN 1 MAYIS….
Êdî nîvî nema,
Strana me bi tama evînê hatiye gotin
Qêrîna me li ser îxaneta dîrokê diqîre,
Ezmanê me ji sibê ducanî ye,
Xewna azadi de, ji bo ku em stranek kala serxebun bibêjin,
Û destê xwe li lêvên evîndarê xwe yên sor bigire
Bila Êdî helbest ne-mine nıvi
Evîn
Jîyan
Û
Demsal…
**
Dipnot; bizzat işçilerin haklarını haksızca sömüren ve onların sırtından Rant sağlayan bazı Politikacılar-Siyasetçiler, Dini İmanı Para Olan bazı Patronlar bazı iş sahibi insanlar; “Sizlerin de 1 Mayıs Kutlamalarınıza Hastayım..!”
Kusura bakmayın çok pis sırıtıyorsunuz.!
Dündar Sansur…

Bir yanıt yazın

Copyright © 2005 Şırnak Haber, Her hakkı saklıdır. | Newsphere by AF themes.