18 Mayıs 2024

ŞIRNAK HABER

Haktan Yana Halkın Yanında

Meteorolojiden Şırnak, Siirt, Mardin, Diyarbakır ve Batman dikkat! Şırnak için özel uyarı yapıldı

Meteorolojiden Şırnak, Siirt, Mardin, Diyarbakır ve Batman dikkat! Şırnak için özel uyarı yapıldı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 15. Bölge Müdürlüğü, Şırnak, Batman, Siirt, Mardin ve Diyarbakır için bugün pazar sabahı ilk saatlerden itibaren sağanak yağış uyarısında bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 15. Bölge Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, yapılan son değerlendirmelere göre bölgede bugünkü yağışlara ilave olarak pazar sabahı ilk saatlerden itibaren Batman, Siirt ve Şırnak çevreleri ile Mardin’in doğu (Midyat ve Dargeçit) ve Diyarbakır’ın kuzeydoğusunda (Kulp) beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların kuvvetli ve çok kuvvetli olmasının beklendiği belirtildi.

Açıklamada sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği aktarıldı.

ŞIRNAK İÇİN ÖZEL UYARI

Selin Vurduğu Cizre’de Meteoroloji 15’in Bölge Müdürlüğü Diyarbakır Bölge tahmin ve uyarı merdinden alınan bilgilere göre; 5 Mayıs Pazar günü saat:03:00’da 6 Mayıs Pazartesi saat:12:00 saatleri arasında Şırnak Merkez ve ilçelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak olacağı tahmin edilmektedir. Sel, su bakını Heyelan, yıldırım, yerel dolu yağışı, kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

Bir yanıt yazın

Copyright © 2005 Şırnak Haber, Her hakkı saklıdır. | Newsphere by AF themes.