19 Mayıs 2024

ŞIRNAK HABER

Haktan Yana Halkın Yanında

YILAN HİKÂYESİNE DÖNEN ŞIRNAK-VAN KARAYOLU

YILAN HİKÂYESİNE DÖNEN ŞIRNAK-VAN KARAYOLU

2012’de ihalesi, 2013 yılında da inşaatına başlanan ve 5 saatlik yolculuğu 2.5 saate indirecek olan Şırnak-Van Karayolu 10 yıldan bu yana hala bitirilemedi. Şırnaklı Vatandaşlar da yolun bitmesi için 10 yıl daha mı beklememiz lazım! diye tepki gösterdi.

İhalesi 2012 yılında, inşaatına 2013 yılında başlanan ve 7 kişinin şehit olduğu inşaat alanın defalarca saldırıya maruz kaldığı Şırnak-Van Karayolu 10 yıldan bu yana hala bitirilemedi. Vatandaşlar Yılan hikâyesine dönen yolun bitirilmesi için ilgili yetkilileri ve yetkili birimleri görevlerini yapmaya davet etti.

2013 yılında dönemin Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım tarafından temeli atılan ve 5 saatlik yolculuğu 2.5 saate indirecek olan 12 tünelli Şırnak-Van Karayolunun bitirilmemesine vatandaşlar artık yüksek perdeden tepki vermeye başladı.

YOL ÇİLESİ 10 YILDIR DEVAM EDİYOR

2012-2021 yılları arasında yaşanan terör olayları nedeni ile duran ancak 2022’de yapılan ihaleyi kazanan Limak Holding tarafından 2022 Ağustos ayında inşaat kaldığı yerden devam etmiş, Vatandaşlar da büyük bir sevinç yaşamıştı. Limak Holding yönetim kurulu başkanı Nihat Özdemir’de yaptığı açıklamalarda tüm imkânları seferber ederek 2023 yılında yolu bitirip hizmete sunacaklarını iddia etmişti.Ancak aradan bir yıl geçmesine rağmen yolda yapılan çalışmalarda herhangi bir ilerleme olmaması vatandaşların büyük bir hayal kırıklığı yaşamasına neden oldu.

Yol güzergahı boyunca 15 km.12 tünelden oluşan ve alt yapısı tamamlanan Şırnak-Van Karayolunun bitirilip hizmete açılması halinde Şırnak-Van arasındaki 5 saat ve 390 kilometrelik yol 2.5 saat ve 190 kilometreye düşecek.

YOLUN BİTMESİ İÇİN 10 YIL DAHA MI BEKLEYECEĞİZ?

10 Yıldan bu yana bu yolun bitmesi için beklediklerini ifade eden Şırnaklı vatandaşlar, bu yolun tamamen hizmete açılması için 10 yıl daha mı bekleyeceğiz.10 yıl önceki teknoloji ve imkanlar ile şimdiki teknoloji ve imkanlar arasında dağlar kadar fark oluştu. Ancak karayolunda olumlu bir gelişme yaşanmadı ve artık insanlar acaba yapılan ihaleler süresiz mi verilmeye başlanıyor söylemlerinin söylenmesine neden oluyor dedi.

Yetkililerden ricamız lütfen ama lütfen bundan önceki yıllarda yarım kalan çalışmaların tamamlanarak halkın hizmetine sunmalarıdır.

Bir yanıt yazın

Copyright © 2005 Şırnak Haber, Her hakkı saklıdır. | Newsphere by AF themes.