26 Nisan 2024

ŞIRNAK HABER

Haktan Yana Halkın Yanında

ŞIRNAK, 9 STK’İLE ELEKTRİK ZAMLARINA HAYIR DEDİ.!

“ŞIRNAK, 9 STK’İLE ELEKTRİK ZAMLARINA HAYIR DEDİ.!”
Son elektrik zamları, ile özellikle yüksek ve fahiş gelen faturalarla Adeta iflasın eşiğine gelen ve  zor duruma düşen Şırnak’lı Esnaf’a destek çıkarak Zamların geri alınmasını istediler.
Basın açıklaması ile tepkilerini dile getiren STK Temsilcilerinin, “Öneri ve taleplerinin yer aldığı” açıklaması şu şekilde;” Şırnak Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğimiz ile 9 Meslek Kuruluşumuz ELEKTRİK ZAMLARI ile ilgili ortak Basın Açıklaması düzenledi.
DEĞERLİ BASIN MENSUPLARI,
Şırnak Esnaf Ve Sanatkârlar Odaları Birliği ve Birliğimize Bağlı 9 Meslek Kuruluşumuzun ortak basın açıklamamızı sizlerle paylaşmak istiyorum.
Bizler esnaf ve sanatkârlar olarak ülkemizin bel kemiğiyiz. Üretimi, işgücü, imalatı ve hizmet sektörüyüz.
Bizler ülkemizin barometreleriyiz.
Bizler esnaf camiası olarak her zaman her koşulda devletimizin yanında ve en ön safta yer almaktayız.
Ancak son zamanlarda yaşanan pandemi ve sonrasında döviz kurlarındaki dalgalanmalar ve ülkemizin ekonomik sorunları esnaf ve sanatkâr camiamızı zor durumda bırakmakla kalmıyor birçok esnafımızın ekmek teknesine kilit vurmasına sebep olmuştur.
Bizler meslek kuruluşu olarak Hükümetimize talepte bulunuyoruz.
1- Günden güne artan akaryakıt fiyatları taşıma sektöründeki esnafımızı zarara uğratmakta Dolmuş, taksi, kamyon ve minibüsler kontak açamaz, marşa basamaz duruma gelmiştir. Akaryakıt zamları sadece taşıma sektörünü değil tüm sektörleri olumsuz etkilemektedir. Bunun için acilen çözüm olarak esnaf için özel tarife uygulanarak ÖTV ve KDV indirimi yapılmalıdır.
2- Şırnak ilimiz her zaman çetin şartlarda kış mevsimini geçirir esnafımız bu zor şartlarda çalışırken doğalgaz faturaları da ayrıca bellerini bükmekte ve ödeyemeyecek duruma getirmektedir. Doğalgaza yapılan zamların acilen durdurularak esnaf ve sanatkârımıza özel tarifelerin gerçekleştirilmesi gerekmektedir.
3- En önemli maddemiz malum ELEKTRİK ZAMLARI; hepimizin bildiği üzere Yeni yılın ilk günlerinde elektrik faturalandırma sisteminde kademeli sisteme geçildi ve kilovatsaatlik tüketim sınırına göre zam yansıtılmaya başlandı. Ancak yapılan tespitlerde Esnafımız en az 800 kilovatsaat elektrik tüketimi yaptığı için kademeli tarifede kademenin 210 kilovatsaat çıkartılması ne yazık ki esnafımıza hiçbir fayda sağlamadı. Öncelikli talebimiz yapılacak değişikliklerde öncelikle Esnaf ve sanayici düşünülerek kademe üst sınırdan belirlenmeli. Verilen zamlar derhal geri alınmalı ve son olarak Cumhurbaşkanlığı sözcüsü tarafından açıklanan esnafa özel tarife çalışmalarının biran evvel hata geçirilmesini bekliyor,
Saygılarımızı sunuyoruz.
Heşar Haşimoğlu
Birlik Başkanı
Silopi Şof. Otom. Od. Bşk
Cemal Yatman- Şırnak Esnaf Odası Başkanı
Muhyettin Caner- Şırnak Şof Otom Od Başkanı
Hafzullah Memduhoğlu – Cizre Esnaf Od Başkanı
Naif Çalışkan – Uludere Esnaf Od Başkanı
Abdulbaki BOZKURT​ – İdil Şof Otom Od Başkanı
M.Sıddık ÖĞMEN – Silopi Esnaf Od Başkanı
Davut ÖZKAN​​ – Cizre Şof Otom Od Başkanı
Nurettin Aykan – İdil Esnaf Od Başkanı

Bir yanıt yazın

Copyright © 2005 Şırnak Haber, Her hakkı saklıdır. | Newsphere by AF themes.