27 Nisan 2024

ŞIRNAK HABER

Haktan Yana Halkın Yanında

SİLOPİ’ DE RAMAZAN BOYUNCA 1500 KİŞİYE İFTAR VERİLECEK.

SİLOPİ’ DE RAMAZAN BOYUNCA 1500 KİŞİYE İFTAR VERİLECEK.

Silopi Kaymakamlığı bahçesinde kurulan iftar çadırında tatlı ile beraber her gün 1500 insana 4 çeşit kaliteli iftar yemeği sunuluyor. Katkısı geçenleri bir bir kutluyoruz.

 

Silopi Kaymakamı Cihat Koç’un katkı ve destekleri, Şırnak Profesyonel aşçılar derneğinin organizasyonluğu ve Silopili hayırsever iş insanı gönlü mert H.Senan İdin’in sponsorluğunda 1500 kişiye verilen iftar yemeğinin yanı sıra Silopi’nin dört bir yanından mahallelerinden gelen insanlara da evlerinde iftarlarını açmak üzere yemek hizmeti sunulmakta.  Bizzat kendim gittim gördüm, gelen hiç kimse boş gönderilmiyor ve yemek sepetlerini yemek kovalarını doldurarak keyifle evlerine dönmekteler.

**

Değerli Dostlar, Dünyanın En Kısa Süren Hutbesinde Ne Demişti Bilge Alim; Bir Fakiri Doyurmak Yüz Camii Yapmaktan Daha Hayırlıdır..!
Kim Bir Fakiri Garibanı Doyuruyorsa, Zanımca, Hert Türlü Övgüyü Hak Eder, bundan dır ki, ben bu Hayır hizmetini insanlara ulaştıran katkısı geçen başta Silopi Kaymakamı Cihat Koç, İş insanı Senan İdin ve hiçbir karşılık beklemeden, gece gündüz demeden yemekler hazırlayan, servis yapan çalışan Başta Zeki Karaaslan Başkan olmak üzere, Dernek yöneticisi Haşim Ekinci ve diğer tüm Dernek yöneticilerini canı gönülden tebrik ediyorum. Rabbim bu anlamlı ve kutsal hayrınızı kabul etsin.

*

“Fakirlere Miskinlere, Özellikle bir şeyler yedirmeyi ve gönüllerini hoş etmeyi ihmal etme. Bu miskin gönlü daraldığında maişet zorlandığında bu sünnete yapışmış ve neticede kalbi yumuşamış gönlü ferahlamış ve muradına ermiştir der, Şeyh Muhammed Nurullah Seyda el-cezeri.

Şırnak Profesyonel aşçılar derneği başkanı sevgili Zeki Karaaslan yaptığı konuşmada şunları söyledi, öncellikle her platformda Dernek olarak, bizlere desteklerini esirgemeyen, Yanımızda duran Silopi’nin sevilen sayılan mülkü idare amiri sayın kaymakamımız Cihat Koç’a 1500 kişiye verdiğimiz Ramazan iftar yemeği adına bizim için ve Silopi için çok değerli katkı ve destekleri için Şükranlarımı bir borç biliyorum.  Ayrıca 1000 Kişi ile başladığımız ve yoğun talep üzerine artırtarak 1500 kişilik iftar yemeği adına,  önümüzdeki günlerde de talep üzerine 2000 kişiye de çıkartabilirsiniz yeter ki Çadıra gelen insanlar iftarlarını gönlü hoş yapsınlar, kimse evine boş dönmesin diyen hayırsever Silopili İş İnsanı Kıymetli Heci Senan İdin’e Her türlü Maddi manevi Destekleri ve sponsorluğu için Gönülden Çok Teşekkür ediyoruz. Allah kabul etsi Heci Senan … Ayrıca katkısı geçen herkesten Allah razı olsun dedi.

*

Bende bu iftarda, İftar Çadırını ziyaret edip iftarımı ustalarla vatandaşlarla birlikte açtım. Özellikle bugün ki iftar menüsün de Şırnak Profesyonel aşçılar derneği Patentli Cudi Pilavı etli kuru fasulye, mercimek çorbası, turşu ve tatlı vardı. Yani anlayacağınız etsiz yemek yok. Gönlü zengin katkı sunan herkese, garibanları Yoksulları, duyuranlara şahsım adına sonsuzlarca teşekkür ediyorum. Allah kabul etsin Ne mutlu size… devamı dileği ile. Lütfen herkes Kutsal ayda bir yoksulu- fakir fukarayı, garibanı duyursun ve zekatlarımızı da verelim, Yardımlarımızla yardıma muhtaç, garip gurabayı yoksulları unutmayalım derim, ölümlü dünya…! Bizden geriye kalacak olan ve Bize Kalan Tek Şey Allah rızası için Yaptığımız ve yapacağımız İYİLİKLERDİR biline…!

Herkese hayırlı Ramazanlar diliyorum. Sevgi ve barışla..

Dündar Sansur..

Bir yanıt yazın

Copyright © 2005 Şırnak Haber, Her hakkı saklıdır. | Newsphere by AF themes.