23 Nisan 2024

ŞIRNAK HABER

Haktan Yana Halkın Yanında

Zımanê Me Rumeta Me Ye…

KÜRT’ÇE SEÇMELİ DERS İÇİN BUGÜN SON GÜN!
KÜRTÇE’Yİ SEÇİN…!
Zimanê Kurdî Hılbıjêre!
Zımanê Me Rumeta Me Ye
Kıymetli Velilerimiz ,Ve Sevgili Öğrenci Kardeşlerimiz Sizlerin De Bildiği Gibi Okullarda 5.6.7.8. Sınıflar Da “Kürtçe” Dersi Seçmeli Ders Olmuştur .Sizler De Ana Dilimiz Olan Kürtçe Dersini Seçip Anadilde Eğitim Talebini Israrını Yinelemek Adına Kampanyaya Herkesi Davet Ediyoruz…!
Anadilde Eğitim Haktır!
Zimanê Me Hebûna Me Ye!
Not : Seçmeli Derseler Tercih Süresi 7 Şubat’a Yani Bugün Son.
Ancak, Özellikle Şırnak İl Merkez Ve İlçelerinde Bazı Art Niyetli Irkçı Düşünen( İyi Düşünen Hocalarımı Tenzih Ederim) Okul Müdür-Müdür Yardımcıları Ve Bazı Öğretmenlerin Kürt Diline Karşı Tahamüllü Olmayan, “değişik ilçelerden bize gelen şikayetleri baz alarak” iddialara göre Bazı Sözde Hoca –Öğretmen-Müdür-Müdür Yardımcıları Vs… Gibi Devletimizin Milli Eğitim Bakanlığının, Kürt Öğrencilere Tanıdığı Bu Yasal Hakkı “iddialar doğru ise” Haz Etmeyen Bazı Hoca Güruhüne Karşı Derimki, Değerli Veliler, Bugün Son Gün Ve Eğer Çocuklarınıza Zorla Yada Sizin Haberiniz Olmadan, Çocuklarınıza Kürt’çe Hariç Diğer Seçenekleri İmzalatan Seçen Yada Kendileri Bu Formu Dolduran Bazı Hocalar Varsa Eğer bu Hocalara Tepkinizi Gidin Okul Müdürüne Dilekçe İle İtiraz Edin Derim..! bu sizin yasal hakkınızdır. Umarım Bu İddialar Yalandır…!
Buda Kanuni Hakkınızdır. Bugün Son Gün.! Tabiki Mesele Size Kalmış Zorlama Elbet Yok. Sadece İsterseniz Diyorum….!
Hiç Bir kişinin eğitimci yada değil, Devletimizin, Halkımıza Kürt Dilinin Yaşaması İçin Seçmeli Ders Statüsüne Soktuğu Kürtçe Dil Öğrenme Hakkını Kendi İsteği İle Devletin Tanıdığı Bu Hakkı Kürt Çocuklarının Elinden Alma Hakkı Yoktur. Olamazda…!
Şırnak’lı Tüm Veliler Lütfen Bunu Sorgulayın. Kim Yaparsa Yapsın Bana Bize Bildirin,
Onlar İsterse Müdür-Öğretmen Yada Bilmem Kim Hiç Fark etmez Asla Affetmem. ! buradan onları deşifre ederim biline…:!
Sizde “Varsa Sizin Dışınızda Bazı Art Niyetli Hocaların Kütçe Seçmeli Dersi Size Ve Çocuklarınıza Sormadan Kendilerinin Formu Doldurmaları Sorununa Karşılık ” İtiraz Hakkınızı Kullanın. Bu Gün Son Gün
Her Bıji Zımane Kurdi….!
Dündar Sansur..

Bir yanıt yazın

Copyright © 2005 Şırnak Haber, Her hakkı saklıdır. | Newsphere by AF themes.