26 Nisan 2024

ŞIRNAK HABER

Haktan Yana Halkın Yanında

SEÇİMLERE DOĞRU…!(3)’’

SEÇİMLERE DOĞRU…!(3)’’
HOŞGÖRÜ..!
Bu Yazım, Şırnak Merkez Ve Bütün İlçe ve Belde Belediye Başkan Adaylarına Atfendir…!”

Köşe yazım; ” Benden olanlar, fikrimi benimseyenler, sevdiğim partiyi sevenler, benim cemaatimden, tarikatımdan, aşiretimden, meşrebimden olanlar iyi… Benden olmayanlar, “ayrı fikirlerde, partilerde olanlar kötüdür, HAİNDİR tukakadır,” düşmandır hizmeti hak etmiyordur diyorsa bunu, ve bu Er kimse, “net ifade ile” cahildir. Hangi hangi partiden olursa olsun fark etmez, kafatasçıdır, demokrat değildir, kendini ve toplumu ötekileştiren önyargılarla dolu bir anlayışın hakim olduğu toplumsal dayanışmadan, halkçı anlayıştan ve barışçıl yaklaşımdan uzaktır ve asla bir fayda sağlamaz kendi halkına. Bu nettir.

**

Kim yaparsa yapsın böylesi bir anlayış Baas rejimi mantığı, militarist mantık, baskıcı mantık, tek düze hegemonyacı mantıktır. Bu demokrasiyle “demokrasinin en olmasa olmaz kuramı hoşgörüyle” bağdaşmayan bir mantıktır. Tekrar diyorum ve üstüne basa basa vurguluyorum, ben birileri bunu yapıyor demiyorum sadece olması gereken budur diyorum. Ne AKP, ne CHP, ne HDP,MHP, İYİ PARTİ, SAADET –HÜDA-PAR- yada diğer partiler vs beni enterese etmez… Ben halkımı, ülkemi Şırnak’ımı ve Demokrasi’yi referans alırım… ! Yarası olan gocunabilir, sıkıntı yok.

*
Ben evrensel literatür de, evrensel değerlerle ölçerim her bir analizi ve gözlemim böyledir. Kısaca birbirimizden yada aynı fikirden partiden olmamız bir birimizin düşmanı olmamızı asla gerektirmez, bu bir hizmet yarışı ise, o zaman birbirimizi haz etme, kabullenme, özümseme, hoşgörü ve saygı koşulları yaratılmalı sevgi ile bakmalıyız ki birbirimize, diğer fikirde olanda bize aynı hoşgörüyü, saygıyı göstersin, kanımca 31 Mart seçimlerinde bu mevzu en sık tartışılan konuşlar arasında yer alacaktır.
*
Beni şahıslar, siyasetçide yöneticide (Vali Kaymakam vs..)olabilir siyasetçi de Belediye başkanı milletvekili de) olabilir ilgilendirmez. Beni, Ülkem, Halkım ve Şırnak ilgilendirir. Kim daha çok halkıma hizmet ediyorsa, Şırnak’ta taş üstüne taş koyuyorsa, insanlarıma, saygı gösteriyor, barışçıl anlayışla, toplumsal höşgörü-dayanışma ile yaklaşan, ötekileştiren değil kuçaklayıcı bir uzlaşı kültürü ile halkıma hizmet ediyorsa ” fikri partisi ne olursa olsun baş tacı ederim. ha keza her kimde Şırnak’ıma türü ne olursa olsun zarar veriyorsa-zulüm ediyorsa, yolsuzluklarla kişisel rantlarla halkımın ezilenin sırtına adeta binerek-basarak haksız kazanç sağlıyorsa onu da en büyük silahım kalemimle karınca kararınca köşemde eleştiririm onları halkıma şikayet ederim vesselam .

**

Çünkü, Şırnak bizim ülkemiz, (çünkü yaşantımızın yüzde 99’u burada geçmekte) ve hepimiz bu Şırnak ülke gemisinde yaşamaktayız, fikirlerimiz-partimiz ayrı bile olsa bir birimizi özümsemessek, düşman-hain-öteki bilirsek, emin olun bu Gemi su alır ve asla bu geminden sağ kurtulan olmaz..!
**
Şairin(Nazım’ın) dediği gibi, bir ağaç gibi hür, bir orman gibi kardeşçesine duygularla kalınız diyorum… ”
devam edecek..”

Bir yanıt yazın

Copyright © 2005 Şırnak Haber, Her hakkı saklıdır. | Newsphere by AF themes.