26 Nisan 2024

ŞIRNAK HABER

Haktan Yana Halkın Yanında

“OKU, İKRA, BİXWÎNİN, READ, CHİTAT….!”

Kütüphane Haftanızı Kutluyoruz…!

“OKU, İKRA, BİXWÎNİN, READ, CHİTAT….!”

Bir Çoçuğa bir insana bir kitap verdiğin sattığın zaman, ona yalnız yarım kilo kağıt, mürekkep ve tutkal satmış olmazsın, ona tamamıyla yeni bir yaşam satmış olursun. Sevgi, dostluk, mizah, empati, dünyaları keşif ve geceleyin denizde dolaşan gemiler, mutlu bir yarın, eğer o kitap gerçekten benim anladığım anlamda bir kitapsa, onun içinde bütün gökler ve yer vardır ve teslimdir emrinedir okuyana…diyen şair gibi “Okula her şey yapabilirsiniz ama okulun kitaplığı yoksa hiçbir şey yapmamış olursunuz.”diyen bilim insanı J. Ferry gibi eğer bizler kitapsız bir nesile yarınları bırakırsak, suç ortağı oluruz her işlenen cinayetinde ilenen her suçunda bizzat ortağı oluruz. Nokta.

**

Ondan “Kitaplar insanların yolunu aydınlatır.”şiarı ile Aydınlık günler yarınlar ve Şırnak adına KİTAPSIZ KALMAYALAIM LÜTFEN

**

Söz konusu kitap olunca benim için akan sular durur efendim… Dini , dili, rengi, makamı gücü, kariyeri, sosyal siyasi kimliği, koltuğu, siyasi duruşu, içinde bulunduğu konum er neyse, benim için önemli olmaksızın, benim için, insanlar sadece 2’ye ayrılır.. KİTAP OKUYANLAR VE KİTAP OKUMAYANLAR….

*

Bu benim felsefem, bu benim bakış açım, size ters gelse bile bu benim hayalim, rüyam geleceğim, özgür yarınlarıma bakış acımdır….!

*

Kitap okumayanların geleceği makamı eksik ve zalim-zülmetme, sömürme potansiyeli olan bir makamdır… ve benim için okuma yazma bilmeyenlerle” kitap okumayanlar arasında bir fark yoktur.! Vali, vekil, belediye başkanı, STK başkanı, ahlak fakiri zengin, yada bilmem ne başkanı olsanız bile bu asla değişmez bir realist gerçektir vs…!

**

Ve diyorum ki Dünyayı Şırnak’ı ve tüm ülkeyi ve tüm ortadoğuyu ve DÜNYAYI ELBET BİR GÜN sadece kitaplar kurtaracaktır, silahlar değil…!

Adını Kutsal kitabımız Kuran-i kerim koyun, Zebur koyun, İncil’İn, Tevrat, Zebur’un, hadis, Fıkıh, meshepa reş koyun, yada Sokrat’ın savunmaları, Montainenin denemeleri, Marx’ın das kapitalı, Epiktetusun antik yunan dönemindekindeki kaosu koyun, yada Kafka’nın, Aragon’un, Puşkin’inin Balzac’ın, Çiçeron’un, Hasan basrı-nin, Platon’un, İmamı Gazali’nin, Ehmed-i Xanen’in,, Tolstoy,un, Aristo’nun, Mevlana’nın, Mele-yi cezeri’nin, Hayamın, Yunus’un, Şirazi’nin, Tolstly’on,Oscar Wilde’nin, Maria Rilke’nin,Shakespeare’nin, Albert Einstein’in, Bokovyski’nin, İsmail ebul –i-zin, Feki Teyran’ın, en önemlisi ne amaçla, ne dava ile, ne ülkü ile size göre ne güttüğü belli olmayan ne makyavalistçe bile yazılmış olsa bile benim için çok öte bir insanlık, sevgi, hümanizm ve en önemlisi sevgi barış ve yarınlarda daha iyi yaşanılır bir yaşam adına yazılır olan olan her kitap, bin özgürlüğü getiren bir savaştan daha önemlidir derim..

**

ve sizler, bana karşı olsanız bile “çokta tın” ben Dündar Sansur olarak diyorum ki, dünyayı bir gün gelecek sadece kitaplar kurtaracak.. gerisi hikaye…!! ,

Bunun için, dünya listelerinde, Türkiye ihtiyaç listesinde Kitap 138. sırada olsa bile, ki Avrupu’da kitap ihtiyaç listesinde 7. sırada, Amerika’da 8. sırada, Latin Amerika’da 5 sırada ve en önemlisi dünya genelinde kitap ihtiyaç listesinde ilk 10’na girse bile ve ülkemde 138 sırada olsa da bile, ben Dündar Sansur olarak, kitaba olan üstün umudumu asla yitirmeyerek dünyayı insanlığı sadece kitaplar kurtaracak umudumu asla yitirtmeyeceğim…

**

Çünkü biliyorum ki, bilgi toplumu olmayan, okumayan bir kitle, sadece, sömürülmeye, güdülmeye, rant aracı olmaya, sorgulamayan yargılamayan, embesil, homojen, edilgen, yerel yada ulusal bütün yanlışlara emme bastomu gibi he diyen bir saçma anlayışa, gözü kapalı evet diyen bir bireyler topluluğu olacağını gayet iyi biliyorum…

Ki günümüz toplumu ve bu toplumda yaşananlar buna en örnektir.!


 

Hamza-Zana-Azad-Cıwan Serdar-  Elif Xezal-Dündar Sansur Olarak

“OKU, İKRA, BİXWÎNİN, READ, CHİTAT

“Ve Yasaklı-Yasaksız Tüm Dillerde “

Kütüphane Haftanızı Kutluyoruz…!

Sevgi-Barış ve Tabiki Kitapla Kalınız diyoruz….!

 

Dündar Sansur…

Bir yanıt yazın

Copyright © 2005 Şırnak Haber, Her hakkı saklıdır. | Newsphere by AF themes.