24 Nisan 2024

ŞIRNAK HABER

Haktan Yana Halkın Yanında

“1000 KİTAPLA BAĞIŞ YAPAN BAŞKAN ÖKTEN’E TEŞEKKÜRLER..!”

“1000 KİTAPLA BAĞIŞ YAPAN BAŞKAN ÖKTEN’E TEŞEKKÜRLER..!”
Silopi’li gençlerin başlattığı köy çocukları kitapsız kalmasın adına “BİR KİTAP BİR MUTLU ÇOCUK” Kitap kampanyasına “Kütüphane haftasında” Geleceğin Çocuklarına 1000 kitap desteği ile bağış yapan Gelecek Partisi Silopi İlçe Başkanı Nizar Ökten’e, geleceğin umutları, bilhassa Silopi’deki köy çocukları adına en şairane duygularımla ŞÜRKANLARIMI Sunuyorum Tebrikler Başkanım….
Ve sizler çocukların mutluluğuna kitap kampanyası desteği ile anlam katan Silopi’li gençler sizleri de gözlerinizden öpüyorum…
**
“Kâmil odur ki; koya her yerde bir eser, Eseri olmayanın yerinde yeller eser diyen bilge Hadimî’ye atıfta bulunarak “Kitapsız yaşamak; kör, sağır, dilsiz yaşamaktır“vurgusu ile bizlere kitap okumanın ne denli kutsal bir eylem olduğunu taa 2500 yıl önce anlatan filozofom Seneca adete noktayı koyarken yine, “Gençlerini kitapla beslemeyen milletlerin, sonu acıdır” diyordu bir diğer filozofom Ovidius….
Roosevelt ise, Kitaplar, uygarlığa yol gösteren ışıklardır” sözü ile Milletlerin asıl neye en çok yatırım yaparkan daha çok her anlamda kazanç elde edeceğimizi de bize anlatıyordu…
Biz zevk için harcadığımız paradan fazla, kitap için sarfetmediğimiz müddetçe, bu ülke, bu toplum, bu millet hiç bir zaman adam olmayacaktır, modern kölelikten kurtulamayacaktır, medeni bir ülke olamayacaktır. diyor, filozoflarım, Epiktetus, Spinoza Aristo, Decart, Eflatun, İbn-i Haldun, İbn-i Sina, Farabi, Mevlana, Hubberd…..
Dünyayı bir gün kitaplar kurtaracak, İnsanlığın yegane kurtuluşu sadece Kitaplarda yatar diyen şaire katılmamak elde değil dostlarım…
Neden mi, modern çağın bilgesi Voltaire veriyor cevabı, ve şöyle diyor;”Yabani uluslar dışındaki her ülke kitaplar tarafından yönetilir” Sanırım en net cavap bu olsa gerek. Ondandır ben gözü kapalı, insanları ikiye ayırırım, “kitap okuyanlar ve kitap okumayanlar” dostlarım, gelin yarınların çocuklarına bilgiyi ilimi irfanı aşılatalım, Kitabı sevdirelim içinde sevgi olan kitaplar okutalım…
*
Bilgem filozofom Konfüçyüs’un dediği gibi “Kitapsız büyüyen çocuk susuz büyüyen ağaca benzer” o pırıl pırıl çocuklarımızı sussuz bırakmayalım ki, yarınlarda gövdeleri bin cana umut, bir cana can katsın yaşamımıza daim baharlar katsın..!
*
Gözlerinden öptüğüm gönüllü gençlerin “Sevgili Hamza, İsmail, Zana, Azad ve arkadaşlarının başlattığı “BİR KİTAP BİR MUTLU ÇOCUK” Köy çocukları kitapsız kalmasın diye kitap kampanyasına sizde bir çok iyilik projesinde imzası olan Değerli Başkanım Gelecek Partisi Silopi İlçe Başkanı Nizar Ökten gibi örnek bir adım atarak destek olun..
Köy Çocukları kitapsız adına kitap bağışı ile onların gözlerinde bir gülümseme yaratmaya ne dersiniz? Peki ya bir kitapla o çocukların mutluluk sebebi olmaya ne dersiniz?
**
Ne de güzel demiş bilgem diyor La Edri ;”Para ile mutluluk satın alınabilir mi? -Evet. Kitap alınabiliyor mesela”….!”
**
Kitaplarla büyüyen, hala kendini kitapların içinde arayan, Metrix’ten kitaplar sayesinde çıkan, sistemlerin kölesi olmaktan”yaşamı sorgulayarak” kitaplar sayesinde zincirlerini kırmaya çalışan biri olarak ve hala asıl Hikayenin Zarf-ta Değil, Mazruf-ta Olduğunu Bilen biri olarak. Lütfen Kitapsız kalmayın derin…..
*
Gençlerin başlattığı “BİR KİTAP BİR MUTLU ÇOCUK Kitap kampanyasına Geleceğimiz olan çocuklarımıza Bu anlamlı desteğin adına Tekrar tekrar TEŞEKKÜRLER Sevgili Nizar Başkan…..
*
Daha şimdiden 2 köy dolaşarak o çocukları mutlu eden sizler, Ayağınıza sağlık gözleri öpülesi gençler, sizleri de ayakta alkışlıyorum…! Bu arada daha kitapların gideceği ne çok köy var. Sizler sayesinde inşallah kitapsız köy kalmayacak….
*
Tekrardan Herkesin Kütüphane haftasını Kutluyorum…
Dündar Sansur…

Bir yanıt yazın

Copyright © 2005 Şırnak Haber, Her hakkı saklıdır. | Newsphere by AF themes.