27 Nisan 2024

ŞIRNAK HABER

Haktan Yana Halkın Yanında

CİZRE SAHİPSİZ DEĞİLDİR…”BEN CİZRELİYİM..!”

CİZRE SAHİPSİZ DEĞİLDİR…”BEN CİZRELİYİM..!”
Çok merak ediyorum Cizre’de son dönemlerde yaşanan Dedaşvarı kurumlar tarafından halka yaşatılan zulümlere neden birileri ses çıkarmaz sahi.? Cizre’nin Cehennem sıcaklığında Hastanede 50 derecede hastalar adeta Cehennemi yaşar, kimseden çıt çıkmaz. “o Başhekim ve müdürün yerinde olsam bi dk o koltukta oturmam. yazıklar olsun..!Nedeni 2 aydır o klimalar nasıl çalışmaz.(!9 sağlık sektörü çökmüş sanırım…! Kanalizsayson suları Dicle’ye akıtılır ses çıkmaz kimselerden, Dedaş, Camilerde elektriği keser, cemaat 50 derece cehennem sıcaklığında namaz kılar, zaman zaman yaşanan Su sorunundan dolayı halk mağdur olur, Seçilmişi, STK’sı atanmışından ses çıkmaz. DEDAŞ, bin bir zorlukla ve Trilyonlarca “milli servetle” para ile yapılan caddeleri, sokakları, kaldırımları bir bir kanunsuzca delik deşik eder, Cizreliler toz toprak içinde kalır halk perişan olur siyasilerden STKlardan çıt çıkmaz, ses eden olmaz. Her şeyi geçtim geleceğimiz olan çocuklarımızın ve insanımızın sağlığını hiçe sayarak okulların içine bile yüksel gerilimli kanser yapan trafoları kanunsuzca koyarlar “yaptığınız kanunsuzluktur diye” ses eden olmaz. Ne AKP’lisi ne HDP’lisi ne CHP’lisi ne MHP’lisi ne İyi Parti’lisi ve Cizre Sanayi Odası Başkanı vs ses etmez yasal tepkisini koymaz. Sahi ne ayaksınız siyasi abilerim, Dedaşın yaptığı zulüm bu şehirde arşa dayandı, Hastanede yaşanan rezalet diz boyu, insanlarınız per perişan, sizden neden kimseden çıt çıkmaz. Ya istifa edin o koltuklardan, yada çıkın halkınıza bir açıklama yapın. Daha doğrusu yapmak zorundasınız.! Olmadı, dürüst olun gücümüz yetmiyor bu dedaşa deyin onada kabul. Ama böyle sessizliğe gömülerek Cizrelileri acıları ile baş başa bırakmayın.. Merak ediyorum yarınlarda bir seçim olasılığından oy için ne diyeceksiniz insanlarınıza? EN ÇOK BUNU DÜŞÜNMEKTEYİM….
*
Ne acı ki, Bir kaç vatandaş, birkaç duyarlı Cizre’den sosyal medya sayfası ve Şırnak Baro ve bir iki siyasilerin sesi dışında kimseden çıt çıkmadı..
Bu mezalim nedir diye partisi önemli olmaksızın hiç bir başkandan çıt çımaz. Allah’tan revamı yaho…!’
*
Peki ya siz neredesiniz,Cizre, Silopi Şırnak bizim için fark etmez diyen ve bir çok kurumu “bölge hastanesi dahil” haklı olarak diyelim, merkeze götürmek için insan üstü bir çaba harcayan bazı siyasi ağabeyler, madem fark yok Cizre’ye neden Fransız kalıyorsunuz? fark gözetmediğini söyleyen bazı siyasi ağabeyler STK’lar. Hade çabanızı anlıyor hade haklısınız diyelim. Diyelimde neden Cizre’de yaşananlara sesiniz hiç çıkmaz. . Cizre’de Cizrelilere yaşatılanlara karşıda neden bir tepki çabanız olmaz sahi neden başınızı koma sokar gibisiniz.?!
Değerli siyasi ağabeyler, Şimdi biz sizi” bunlar için Şırnak, Cizre Silopi İdil fark etmez diye bunlar dürüst insanlar diyerek ” bazı platformlarda sizi nasıl savunacağız.? bize bunu bunun cevabını verin lütfen…!
*
Merak ettiğim için söylüyorum, Sahi Merkez’den bakınca Silopi Dohuk’a, Cizre Kamışlo’ya daha mı yakın görünüyor acaba?
*
Beni bilen bilir, yeri geldi, Şırnak mazlumdu ben sapına kadar mazlum olan Şırnak’lı oldum. yeri geldi Silopi mazlumdu ben sapına kadar Silopiliydim yeri gelir Cizre mazlumdur ben sapına kadarda ben Cizreliyim arkadaş…! Dini, dili, rengi, ırkı, aşireti, mezhebi fark etmeksizin MAZLUM KİMSE BEN ONDANDIM ARKADAŞ…! BEN ORALIYIM ARKADAŞ….
Ama Allah sizi inandırsın ben asla zalimden yana olmam. Mazlum Filistinli’yse ben Filistinliden yanayım, mazlum Türk’se ben Türk’ten yanayım, zalim bizdense ben asla bizden değilim.! Kim olursa olsun fark etmez.! Zalimin dini olmaz. Mazlumun dini sorulmaz…!
*
Sizlerden çok özür dileyerek sözü burada sözü keseceğim. Çünkü, sizin ve memleketinizin bitmek bilmeyen sorunları yüzünden yeterince kahır çekiyorum.”içime attıklarımı da saymıyorum” tekrar bir kriz daha geçirmek istemem.!”Allah sizi inandırsın şahsımın zerre kahrım ve maddi manevi sıkıntım yok şükür. Derdinizi derdim bilmişim mesele bu!” Ayrıca yazıyı uzatıp aynı sözleri tekrarlayıp sizlerinde canını sıkmak istemem. Mesaj nettir. Anlayana da anlamayana da yanlış anlayana da slawu rez vs….!
Hasıle kelam. Dostlarım, Memleketin tek bir sorunu var. İster Şırnaklı, Cizreli Silopili, İdilli, Beytuşebbaplı, Uludereli Gülcükonaklı olsun ve ister HDP’Lİ, AKP’Lİ, CHP’Lİ, HUDA-PAR’LI, MHP’Lİ, İYİ PARTİLİ, DEVA, GELECEK, YENİDEN REFAH OLSUN ASLA FARKETMEZ, Benim Anladığım Memleketin Hiç Bir Sorunu Yok..
Memleketin Tek Bir Sorunu Var Oda Samimiyet Sorunu…!
Gerisi Çoğunlukla İhale ve Rant. Gerisi Yalakalık Gerisi Çıkar Gerisi Allah İslah Etsin Vs Vs….
Ne Hikmetse Kim Gelirse Gelsin Kaybeden Hep Gariban Halk…!
Kısaca Ben Sıradan Vatandaş Dündar Sansur,”Mazlum Nereliyse Ben Oralıyım.”
Yani Ben Cizreliyim….!
Ve Kim Olursa Olsun Zalimler İçin Yaşasın Cehennem…
DÜNDAR SANSUR…

Bir yanıt yazın

Copyright © 2005 Şırnak Haber, Her hakkı saklıdır. | Newsphere by AF themes.