Yaptığına binbir pişman oldu
Türkiye’nin birçok ilinde olduğu gibi Şırnak’ta da sosyal medya üzerinden çok sayıda kullanıcı söz konusu açıklamalara tepki gösterdi.
Gelen tepkilerin ardından İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, Rahmi Koç hakkında Türk Ceza Kanunu’nun 216. maddesi kapsamında “halkın bir kesimini alenen aşağılama” suçundan resen soruşturma başlattı.
Soruşturma kararının ardından yazılı bir açıklama yapan Rahmi Koç, “Herhangi bir kimliği hedef alma niyeti taşımadığım sözlerim için içtenlikle özür diliyorum. Üzüntümü samimiyetle paylaşmak isterim.” ifadelerini kullandı.
Olayın ardından sosyal medyada çok sayıda siyasi isim, sivil toplum kuruluşu ve vatandaş, etnik kimlikler ile kadınları hedef alan söylemlerin kabul edilemez olduğunu belirterek tepkilerini dile getirdi. Konuyla ilgili başlatılan adli sürecin ise İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından sürdürüldüğü bildirildi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.