Şırnak'taki Kaplıca Patlamasına İlk Açıklama

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesine bağlı Ilıcak Köyü'nde bulunan ve önümüzdeki günlerde hizmete açılması planlanan Zümrüt Kaplıcaları'nda meydana gelen patlamanın ardından yüklenici firma yetkilisi Habip Aşan, yaşanan olayla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Telefonla görüştüğümüz Aşan, tesisin açılışı için son hazırlıkların yapıldığını belirterek, kaplıcayı önümüzdeki günlerde hizmete açmayı planladıklarını söyledi. Yaşanan olayın hem yatırımcıları hem de bölge halkını derinden üzdüğünü ifade eden Aşan, tesisin hizmete girmesine sayılı günler kala böyle bir olayla karşılaşmanın kendileri açısından büyük bir üzüntü olduğunu dile getirdi.

Aşan, "önümüzdeki günlerde açmayı planlıyorduk. Malzemeleri taşımaya başlayacaktık. Tam hazırlıklarımızı tamamlamak üzereyken böyle bir olayın yaşanması bizleri ve bölgemizi üzdü. Bu yatırım, Beytüşşebap ve Şırnak turizmine katkı sunacak önemli bir projeydi." dedi.

dasdads.jpegOlayın tüm yönleriyle araştırıldığını belirten Aşan, soruşturmanın devam ettiğini vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:

"Jandarma ekipleri olayla ilgili çalışmalarını sürdürüyor. Soruşturmanın sağlıklı şekilde yürütülmesi açısından şu aşamada detaylı açıklama yapmayı doğru bulmuyorum. Olayın tüm yönleriyle aydınlatılacağına inanıyoruz. Gerçekler yapılacak incelemelerin ardından ortaya çıkacaktır."

Öte yandan olayın ardından bölgede güvenlik önlemleri artırılırken, patlamanın kesin nedeni uzman ekiplerin hazırlayacağı raporun ardından netlik kazanacak. Yaralanan kişinin tedavisinin sürdüğü öğrenildi.

Zümrüt Kaplıcaları'nın, tamamlandığında bölge turizmine ve ekonomisine önemli katkılar sunması bekleniyordu.

fdfsf.jpeg

fdsf.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.