Şırnak’ta Çevrimli Köyü Şehitleri İçin Anma Programı Düzenlendi

Şırnak’ta Çevrimli Köyü Şehitleri İçin Anma Programı Düzenlendi
Şırnak Valisi Birol Ekici, il ve ilçe protokolü ile vatandaşların katılımıyla Çevrimli Köyü Şehitlerini Anma Programı'na katıldı.

Programda, vatan uğruna canlarını feda eden şehitler dualarla anılırken, şehitlerin hatıraları yad edilerek minnet ve şükran duyguları dile getirildi. Katılımcılar, tüm şehitleri rahmet, minnet ve saygıyla andı.

sirnakta-cevrimli-koyu-sehitleri-icin-anma-programi-duzenlendi-3.jpg

Anma programının ardından Vali Ekici, Çevrimli Köyü'nü ziyaret etti. Köy Muhtarı İbrahim Özbey ve vatandaşlarla bir araya gelen Ekici, köy sakinlerinin talep ve önerilerini dinledi.

sirnakta-cevrimli-koyu-sehitleri-icin-anma-programi-duzenlendi-1.jpg

Ziyaret sırasında vatandaşlarla sohbet eden Ekici, devletin her zaman vatandaşların yanında olduğunu belirterek köyde yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.

sirnakta-cevrimli-koyu-sehitleri-icin-anma-programi-duzenlendi-2.jpg

Öte yandan, Çevrimli Köyü, 11 Haziran 1990 tarihinde terör örgütü PKK tarafından gerçekleştirilen saldırıda yaşamını yitiren köy sakinleriyle hafızalara kazınmıştı. Aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu vatandaşların hayatını kaybettiği olayda yaşamını yitirenler, her yıl düzenlenen programlarla anılıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.