27 Nisan 2024

ŞIRNAK HABER

Haktan Yana Halkın Yanında

VALİ ALİ HAMZA PEHLİVAN, YABAN HAYVANLARINA YEM BIRAKMA FAALİYETİNE KATILDI

VALİ ALİ HAMZA PEHLİVAN, YABAN HAYVANLARINA YEM BIRAKMA FAALİYETİNE KATILDI
Şırnak Valisi Ali Hamza Pehlivan, Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Müdürü Orhan Kalay ve kurum personelleri ile birlikte havaların soğumasıyla beslenme sıkıntısı yaşayan yaban hayvanları için Şırnak-Siirt yolu Çakırsöğüt Köyü mevkiinde düzenlenen Yaban Hayvanlarına Yem Bırakma faaliyetine katıldı.
Etkinliği takip eden basın mensuplarına konuşan Vali Pehlivan;
“Bugün, Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Müdürlüğümüzde görev yapan arkadaşlarımızla birlikte doğadaki yaban hayvanlarına yem bıraktık. Malumunuz bu yemleri özellikle kar yağışının yoğun geçtiği bugünlerde, bu haftalarda doğada bulunan hayvanların aç kalmaması için dağıtıyoruz. Bu zorlu günlerde beslenmelerinin sağlanması maksadıyla bu faaliyeti gerçekleştiriyoruz.
Biliyorsunuz son haftalarda ülke genelinde olduğu gibi Şırnak İlimizde de yoğun bir kar yağışı gerçekleşti. Tabii, karla mücadele konusunda sorumlu birimlerimiz, özellikle yolların ulaşıma, trafiğe açılmasıyla ilgili İl Özel İdaresi, Karayolları kendi sorumluluk sahasında 7/24 esaslı çalışmalarını yürüttü, yürütüyor. Aynı şekilde şehir merkezlerinde belediyelerimiz bu çalışmaları yürütüyor. 7/24 esaslı çalışan Sağlık, Jandarma, Emniyet, AFAD ekiplerimiz ve 112 Acil Çağrı Merkezimiz de bu süreç içerisinde özveriyle görevlerini yapıyorlar.
Doğa Koruma ve Milli Parklar ekiplerimiz de kırsalda, dağlarda yaşayan can dostlarımız, yaban hayvanlarımız için özellikle kar ve tipinin yoğun olduğu bugünlerde bu çalışmaları yürütüyor. Bugüne kadar yaklaşık 10 ton civarında malzeme doğaya bırakıldı. Bir kısmını da bugün itibariyle bırakmış olduk. Şehir merkezlerinde sokak hayvanlarına yönelik yine 2 tona yakın malzemeyi Belediye, Tarım Orman Müdürlüğü ve Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı HAYDİ(Hayvan Durum İzleme) ekiplerimiz ile dağıttık. Bu çalışma kış boyunca devam edecek. Bu malzemelerin birçoğu marketlerden, manavlardan, kasaplardan tedarik ediliyor. Oralardaki malzemeleri arkadaşlarımız alıyor ve buralara getiriyorlar. Biz de bugünki faaliyetlerine eşlik ettik. Neticede dünyayı, doğayı bütün canlılarla birlikte paylaşıyoruz. Her şeyden önce bir vatandaş olarak yaban hayatı korumak vicdani bir görev ve sorumluluğumuzdur. Onların zorluk yaşamaması, bu olumsuz hava şartlarından olumsuz etkilenmemesi için bu faaliyetleri inşallah devam ettireceğiz.
Bu vesileyle Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Müdürlüğümüze, kurum çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. Bu malzemelerin tedarikinde hassasiyet gösteren Şırnaklı hemşehrilerimize de duyarlılıklarından dolayı ayrıca teşekkür ediyorum. Bir yandan sokakta yaşayan hayvanlarımıza bir yandan da doğada yaşayan vahşi hayvanlarımıza el birliğiyle mağdur etmeyecek şekilde biz de bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da her türlü desteği vermeye devam edeceğimizi belirtiyor, sizlere de ilginizden dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.

Bir yanıt yazın

Copyright © 2005 Şırnak Haber, Her hakkı saklıdır. | Newsphere by AF themes.