26 Nisan 2024

ŞIRNAK HABER

Haktan Yana Halkın Yanında

“TEK YÜREK OL..”DOĞANA SAHİP ÇIK ŞIRNAK…!”

“TEK YÜREK OL..”DOĞANA SAHİP ÇIK ŞIRNAK…!”
#ŞırnaktaOrmanKatliamı’nın son bulması için 25 Temmuz 2022 saat 13.00’ de, Şırnak Ömer Kabak Meydanı’nda yapılacak basın açıklamasına HAZIR VE NAZIRIM…!
Yüreğim yanıyor, kalbim paramparça, nasıl oluyor da her gün “dağlarımdan binlerce yıldır İskender’lerin, Moğulların, Hülagü’nün bile, yakamadığı yıkamadığı geçemediği bu dağlardan, dağlarımdan Besta’dan, Cudi’den, Gabar’dan, Kato’dan Namaz Dağlarından”gün be gün” bir rant uğruna, çiğerimizi sökercesine” yüzlerce ağaç dolu tırlar Şırnak merkezden Ülkenin değişik illerine haraç mezat satılır ve katkı sağlar gibi seyre durur Stk’lısı, seçilmişi, kooperatif, sözde cemiyetçisi, dernekçisi, ve yandaş olup halkı”vatan millet Sakarya adına” kandıran bazı bilmem ne dansöz ve popolist cemiyet ve diğer bir çok STK’lısı bazı başkanları vs ve sözde aydını, atanmışı vs ölüm uykusuna yatarcasına “sus pos herkes” er nedense ve ne hikmetse bir Nuh kavminin ahalisi….!
Kıyammı bu yoksa kıyametmi yada “bir rant uğruna bir güneşler mi batıyor acep” ne acı bir tablo…..!
**
Kökünden Yıkılasın ey acı, kökünden sökülen ağaçlarlarıma mı, yok olan doğaya mı, o ağaçlar sayesinde yaşamlarını sürdüren ve artık nesli tükenecek olan “bazı insanlardan daha elzem” hayvanlara mı, botanık cenneti olan “Evliya Çebeli’nin seyahatnamesinde söylediği ve ünlü tarihçi Homerous’unda dediği gibi, hz.İbrahim’in memleketinden Rıha’dan(Ş.Urfa) ta Çolemerg’e kadar, (Hakkari) Habur çayına kadar Sincapların ayakları yere değmeden ağaçtan ağaça giderlermiş,” yani ağaçlar o kadar sıkmışki güneş yüzbinlerce metrekareye”yere” ışığını bırakmazmış.. neye üzüleyim inanın bilemedim dostlarım….
*
Er ne olduysa son 600 yılda yer kürenin dünyamızın en bereketli ve oksijen merkezlerinden olan bu kutsal topraklar” adını Mezopotamya deyin, ya da Evliya Çelebi’nin dediği gibi Kürdistan deyin, adeta ” Nuh’tan beridir medeniyetin ve Barış’ın simgesi olan bu topraklar,” savaşlarla, yıkımlarla, işgallerle ve sürgünlerle yerle yeksan edildi ve betimsiz ve vahşice…Yer altı ve yer üstü zenginlikleri yüzünden adeta savaşların merkezi oldu. Ve milyonlar milyonlar sürgün, ölüm kıyım vs vs…
*
Ormanlarımızdan En son kalan kırıntıları da maalesef son bir yılda birileri artık ağaçları kökünden ciğerimizi sökercesine dal dal kesip birkaç kuruş adına yok ediyorlar bin yıllık bir botanik cenneti olan doğamızı, nefesimizi kesiyorlar.. ve tabiki de kendi Doğalarını ve çocuklarına miras kalacak olan yer küreye de en büyük zulmü de yapmaktalar, konu sadece Şırnak’ta değil, tüm ülke ve dünyaya bir kıyımdır, bir zulümdür bir katliamdır bir sokıyımdır bu net…!
**
Hasıle dostlarım, zaten uzun yazı okumayı sevenlerdensiniz, ondandır, bağrıma taş basıp kısa kesicem, ve sözü fazla uzatarak kafanızı yine yormayacağım..
*
Ama ne acı, sussam gönül razı değil, ses versem kıyam…. vs… ! hasıle sözün bittiği yerdeyiz. Bu tarifi imkansız tablo karşısında inanın dostlarım, acı duyarak bile uyuyamıyorum, her bir aracın üzerine gördüğüm her bir tomurcuk ve meşe ağacı, bana ne çok acı veriyor bilemesiniz, kalbim sıkışıyor yarınlardaki çocuklarım adına bu şehrin ve bu ülkenin ve bu dünyanın yarınları adına “kirli bir rant uğruna”bu utanca imza atanlara da ne çok “bırakın öfkeyi” acı ile üzülüyorum bilemesiniz..
Ve kalbim sıkışıyor dostlarım, bu betimsiz zulüm karşısında inan..!
gecelerdir uyku nedir bilmiyorum ve son bulsun istiyorum bu ACI-ACIM-AC-A…..
**
İnanın ne partim var nede ideolojim, nede zerre çıkarım “bilen biliyor ya”
Tek partim halk, tek ideolojim HAK ve hakkaniyettir. Gayrısı Allah vekil….!
Tek derdim Fisebilillah….! ve MEMLEKET…..!
Kim düzenliyor önemli değil, biz, halk adına hak ve doğamız adına yasal çerçevede orada olacağız….!
Zalimler için yaşasın cehennem ülküsü ile….
*
Not; gerek Stk’ası gerek hangi parti fark etmez, bu zulme katliama sessiz kalanlara tarih asla sessiz kalmayacak.! “ve onları KENDİ HALKINI PARA İÇİN SATANLAR HAİNLER, ve en önemlisi onların torunları onlara HAKSIZLIK KARŞISINDA SESSİZ KALAN ŞEYTANLAR DİYE AMA VE EMİN OLUN SEVGİ İLE”ANMAYACAK DEDELERİNİ… VE ÖYLE ANACAK NOKTA…
” VE TARİH ONLARI BÖYLE YAZACAKTIR. NET…!
Ne mutlu inadına zulme- her türlü haksızlığa ve yolsuzluklara ve halkın sırtına basıp adice yükselenlere karşı dik duranlara…!
NE MUTLU….
*
Ayın 25’i Yani Önümüzdeki Pazartesi Günü, Saat 13’te, Şırnak Ömer Kabak Meydanında Yapılacak , Bu Çok Kutsal Ağaç Katliamına Dur Diyen Organizasyonda” Ölmesem “Sıradan Bir Vatandaş Ve Bir Şırnak’lı ve Dünyalı Olarak Yerimi Alıcam..
Ayrıca Bu Benim İçin Önemden Daha Önem “yasal” Organizasyonu Yapanlara partisi fikri önemli olmaksızın Şahsım Olarak Şükran Duyduğumu Ne İfade Etmek İsterim…!
HEPİMİ,Z AYNI GEMİDEYİZ GEMİ SU ALIRSA KURTULAN OLMAYACAK BİLİNE…
Her Şey Şırnak İçin….
Dündar Sansur…

Bir yanıt yazın

Copyright © 2005 Şırnak Haber, Her hakkı saklıdır. | Newsphere by AF themes.