27 Nisan 2024

ŞIRNAK HABER

Haktan Yana Halkın Yanında

Şırnak Tarım İl Müdürlüğü’nden Çiftçilere Yer Fıstığı Üretim Desteği

Şırnak Tarım İl Müdürlüğü’nden Çiftçilere Yer Fıstığı Üretim Desteği
Şırnak’ta Yer Fıstığı üretimi için 7-10 ton Sertifikalı tohum dağıtılacağı başvurular başladı.
Şırnak Tarım İl Müdürlüğü, Tarım arazilerinin daha etkin kullanımını sağlamak amacıyla “Şırnak Yer Fıstığıyla Şahlanıyor” Projesi kapsamında dağıtılacak olan 10 ton sertifikalı tohum için başvuruların başladığını duyurdu. Bu proje ile çiftçilere yer fıstığı üretimine destek verilerek yerel tarımın güçlenmesi hedefleniyor. Çiftçilerin proje başvurularını yapmak için ilgili müdürlüğe başvurmaları gerekmektedir.
“Şırnak Yer Fıstığıyla Şahlanıyor” Projesi çerçevesinde çiftçilere yer fıstığı üretiminde destek sağlanacak. Başvurular için çiftçilerin 25-29 Mart tarihler arasında İlçe Müdürlüklerine başvurması gerekmekte ve bu başvuruda proje şartlarını dikkate alarak gerekli belgelerle müracaat etmeleri önemlidir.
Kimler başvurabilir;
1.2024 ÇKS’ye kayıtlı ve ÇKS kaydında yer fıstığı ekilişi beyanı olan çiftçiler
2.Toplamda 7-10 ton sertifikalı tohum dağıtılacak sözleşmeli üretim modeli ile üretim yapan ve bunu belgelendiren çiftçilere öncelik verilecektir.
3.Asil listeye alınacak yararlanıcıların en fazla 25 dekar için tohum verilecek. Bu oran müracaat edenlerin sayısına göre azaltılabilecektir.

Bir yanıt yazın

Copyright © 2005 Şırnak Haber, Her hakkı saklıdır. | Newsphere by AF themes.