28 Nisan 2024

ŞIRNAK HABER

Haktan Yana Halkın Yanında

Silopi ve Eğitim…

Silopi ve Eğitim…
Okulların açılmasıyla birlikte; ekonomi başta olmak üzere ailelere bir çok sorunu beraberinde getiriyor. İş olanağının sadece Habur Gümrük Kapısı olduğu,alternatif iş olanakların ise parmak sayısını geçmediği,aileler ise çaresizlik içinde yaşam ile yaşamamak arasında gelgitlerde iken, çocuklarına da güzel bir eğitim hayatı sunmak için etten tırnaktan kesip nasılların içinde boğuşuyorlar..
Hadi bir hesap yapalım. En ucuz bir dürüm ve ayran günlük yemek fiyatı 80 tl. Ortalama bir çocuk 20 Gün okula gitse 1600TL.2 Çocuğunuz varsa eder 3200 Ortalama en ucuz servis 500 TL İki çocuk varda eder oda bin tl. Sadece yemek ve yol 4200 TL. Yorum size kalsın, hadi 3 çocuk yapın…
Köşe başı her yerde bir STK levhasıyla karşılaşıyoruz. İlçenin kalkınması adına bir şey yaptıklarına denk gelmedim,görmedim varsa lütfen beni uyarın ve düzeltin. Her gün hangi devlet büyüğünün yanında fotoğraf çekip,sosyal medyada takım elbiseli showlarını yapıp evlerine döndüklerinde, Ayşe teyzenin kızı okula aç mı gitti, tok mu umurlarında mı bilemem.
Ha birde ilçede bir tane MYO var öğrencisi var mı yok mu muamma, öğrencilerin varlığı bir kentin ekonomisine katkıları olduğu gibi,gelişmesinde de öncü olacaklarını unutmamak lazım, hangi STK,ve diğer kurumlar bu öğrencilerle bir araya gelip bir sorunları var mı diye görüştü.
Birde Tarım ve Ticaret kenti olan ilçemiz için neden bir kimse şu soruyu sormuyor bir tane Fakültenin de açılması için elini taşın altına koymuyorlar??
Silopi yalnızlığın başkenti olmaya,öncü görünümlü kimseler ise fotoğraf derdinde olduğu sürece bugün kötü günlerin daha kötüsünü yaşamaya devam edeceğiz…
Abdulselam Gülyen

Bir yanıt yazın

Copyright © 2005 Şırnak Haber, Her hakkı saklıdır. | Newsphere by AF themes.