29 Nisan 2024

ŞIRNAK HABER

Haktan Yana Halkın Yanında

Ronaldo’dan Efrin’e mesaj

Ronaldo’dan Efrin’e mesaj

Al Nassr forması ile finalde 2 gol atarak takımına Arap Kulüpler Kupası’nı kazandıran Cristiano Ronaldo, Kürt tercümanı aracılığıyla Efrin şehrine teşekkür mesajı gönderdi.

Al-Nassr, Arap Kulüpler Şampiyonası finalinde Al-Hilal’i uzatmalar sonunda 2-1 mağlup ederek kupaya uzanırken, attığı 2 golle mücadelede öne çıkan Portekizli dünyaca ünlü futbolcu Cristiano Ronaldo, Suudi Arabistan kariyerindeki ilk kupasını kazandı.

Kariyerinde kulüpler bazında 35’inci kupasını kazanan Ronaldo, maşın ardından takımın Efrinli Kürt tercümanı Mahmud Hanan ile fotoğraf çektirdi.

Efrin ile ilgili spor haberlerini paylaşan “Afreni Sakher” adlı sosyal medya hesabından paylaşılan fotoğrafın altında, “Arap Kulüpler Kupasını kazandıktan sonra Cristiano Ronaldo, Al Nassr Kulübü’nün çevirmeni Mahmud Hanan aracılığıyla Efrin şehrine teşekkür mesajı gönderdi” yorumu yazıldı.

Al Nassr’ın tercümanı Mahmud Hanan, 1973 yılında Efrin’in Raco ilçesine bağlı Cebliya köyünde  doğdu. Spor alanında büyük bir deneyime sahip ve Suudi Arabistan futbolu ile güçlü bağları olan Hanan, Sırpça, Hırvatça, İngilizce, Boşnakça, İspanyolca, Rusça, Arapça ve Kürtçe biliyor.

Mahmud Hanan, 1999’da Al Nassr ile çalışmaya başladı. 2002 Dünya Kupası elemelerinde Suudi Milli Takımıyla çalıştı, ardından Etihad Cidde’ye katıldı ancak 2007 yılında yeniden Al Nassr’a döndü.

Rûdaw’a konuşan Hanan, “Bir Kürt olarak Nassr salonunda Cristiano Ronaldo’nun sözlerini tercüme etmekten ve dünyanın en büyük yıldızını yakından tanımaktan büyük gurur duyuyorum” demişti.rudaw

 

Bir yanıt yazın

Copyright © 2005 Şırnak Haber, Her hakkı saklıdır. | Newsphere by AF themes.