26 Nisan 2024

ŞIRNAK HABER

Haktan Yana Halkın Yanında

O BİR GÖNÜL ELÇİSİ…!

O BİR GÖNÜL ELÇİSİ…!
Adı Kübra Kezer, O bir hümanist, Çocuk kalan kalbi ile kendisini insan sevgisine- ve insan sağlığına adayan koca bir yürek. O Bir hemşireden çok daha fazlası, O farkındalık yaratan örnek bir kişlik…! İstanbul, Ankara, İzmir gibi daha bir çok metropol kentlerdeki özel hastanelerden gelen cazip teklifleri red edip Silopi’de-Silopililere hizmet etmeyi seçen “sınır tanımayan doktorlar gibi” asıl burada bana ihtiyaç var diyen bir Hümanist, O, genç yaşına, yaşamına onlarca akamedik başarı sığdıran bir Katalizör..!
**
Kısaca onu anlatmaya sayfalar lazım, “uzun yazı sevmediğiniz için kısa kesicem”belki sonra onunla nasıl tanıştık, hangi sağlık ve yaşamsal zorlukları badireleri nasıl atlatı? yada ne tür bir olağan üstü yaşam direncine sahip? belki bir gün uzun uzun anlatırım.
Ama şimdilik sadece şunu derimki, beni bilirsiniz değerli dostlar, ben hak etmeyeni kolay kolay Portre-profil yapmam. İllaki bir farkındalık yaratmalı derim hep..!
Kübra Kezer, “Benim Manevi Kardeşim…”
Sevgili Kübra, 12 yıl boyunca profesyonel hemşirelik hizmetlerinde Fatih Sultan Mehmet eğitim ve araştırma hastanesi Şehit İlhan Varank eğitim ve araştırma hastanesi Feriha Öz afet hastanesinin kurulumundan bitimine kadar görev yapan, vaka yöneticiliği, yoğun bakım hemşireliği, okul hemşireliği gibi 30’dan fazla dalda eğitim sertifikası olan, bütünleşik doktora sürecini okumasına rağmen, bütün imkanlara sahip İstanbul, Ankara gibi gibi bir şehirlerden gelip Silopi’ye hizmet etmeyi tercih eden Kardeşim, Hemşire, sağlıkçı, yaşam koçu, Aile psikologu-aile rehberi, Hümanist, kocaman bir yüreğe sahip “Kübra KEZER’e” Bir Silopi’li olarak, Tüm kalbimle şükranlarımı ifade etmek isterim… !
Ve sevgili Kübra’nın Silopi Grand Oteli Caddesinde yeni açtığı Kübra Sağlık Kabini “orası bir kabinden çok çok ötesi” hayırlı uğurlu olsun diyorum..
İyi insanların yüzü suyu hürmetine dönüyürosa dünya “bunlardan biriside Kübra Kezer kardeşimdir diye düşünüyorum.
Bu Cumartesi Kübra Sağlık Kabininin açılışı varmış, orada olmaktan onur duyacam…
Kardeşim dediğim Sevgili Kübra hocama tüm yüreğimle başarılar diliyorum..”
Dündar Sansur…

Bir yanıt yazın

Copyright © 2005 Şırnak Haber, Her hakkı saklıdır. | Newsphere by AF themes.