21 Mayıs 2024

ŞIRNAK HABER

Haktan Yana Halkın Yanında

Konya’daki olay ‘Dedeoğulları katliamı’ gibi yeni bir prova mı?

#Kürt aile: “Siz hala utanmadınız mı? Sizi de Dedeoğulları ailesi gibi mi yapalım?’ diye tehdit edildik”

Konya’nın Karatay İlçesinde Kürt bir aileye ait müstakil evin bahçesinde saman balyalarının bulunduğu alanda yangın çıktı. Aile, olayın “kundaklama” olduğunu savundu ve alacaklarının kendilerini, “Dedeoğulları ailesi gibi mi yapalım?” şeklinde tehdit ettiğini öne sürdü.

Konya’nın Karatay ilçesinden Saraçoğlu Mahallesi Akyaka Caddesinde bulunan Şan ailesine ait müstakil evin bahçesinde açık alanda bulunan saman balyası yandı.

Yerel Yeni Konya sitesinin haberine göre, evdekilerin ihbarı üzerine olay yerine polis itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Rüzgârın etkisiyle alevler kısa sürede büyüdü. Yangın itfaiye ekiplerinin uzun uğraşları sonucu söndürüldü. Çıkan yangında 160 ton saman balyası kül oldu.

Haberde kundaklama şüphesi üzerinde durulduğu kaydedildi.

Mezopotamya Ajansı’na (MA) konuşan aile fertlerinden Erol Şan, “Büyük ihtimalle daha önce oğlumla tartışan faşistler yaptı” dedi.

Oğlumun bir buçuk yıl önce H.A. isimli alacaklısından parasını istemeye gittiğini ve tehdit edildiğini öne süren Şan, “Çocuklarımın karşılık vermesi üzerine tartışma çıktı ve çocuklarımı kendilerini gasp etmekle suçladılar. O tartışmada çocuklarıma ‘Siz hala utanmadınız mı? Sizi de Dedeoğulları ailesi gibi mi yapalım?’ şeklinde tehdit etmişlerdi” diye konuştu.

Tartışmadan sonra tehdit eden kişinin abisinin kendisini telefondan arayarak, “Sizi Konya’dan sürdüreceğim, yok edeceğiz. Ben sizi yakacağım” diye tehdit ettiğini anlatan Şan, “Biz de bu tehditlerden yola çıkarak, olayı bu kişilerin yaptığını düşünüyoruz” dedi. Rudaw

Bir yanıt yazın

Copyright © 2005 Şırnak Haber, Her hakkı saklıdır. | Newsphere by AF themes.