13 Mayıs 2024

ŞIRNAK HABER

Haktan Yana Halkın Yanında

İdil’in Köylerinde yaşanan elektrik kesintileri halkı bıktırdı

İdil’in Köylerinde yaşanan elektrik kesintileri halkı bıktırdı

Türkiye’nin en sıcak illerinden biri olan Şırnak’ın idil ilçesinde sık sık yaşanan elektrik kesintilerinden olumsuz etkilenen halk ve esnaf, kesintilerden bıktıklarını ifade ederek sorunlarının çözülmesi talep etti.

Yaz ayının kavurucu sıcağında sık sık yaşanan elektrik kesintileri idil ilçe merkezine bağlı Teke köy, duru köyü, Yavşan, Pınarbaşı özen köyü, orta köyü oymak köyünde hayatı olumsuz yönde etkiliyor.

Elektrik kesintisi nedeniyle birçok alanda aksamaların yaşanması özellikle elektrikli ve elektronik eşya kullanan köy  esnafı ve halkı olumsuz etkiliyor. Sık sık yaşanan elektrik kesintileri nedeniyle mağdur olan esnaf ve halk, defalarca bu duruma tepki gösterse de plansız kesintiler devam ediyor.

Elektrik kesintisi nedeniyle mağdur olan esnaf ve halk, saatlerce süren elektrik kesintilerine çözüm bulunmasını istiyor.

Mağduriyetlerini İdil Gazetesine anlatan halk ve  köy esnafı, yetkililere seslendi.

 Elektrik şirketini defalarca aradıklarını fakat sorunlarının çözülmediğini belirten Teke köyü Muhtarı, “Sürekli elektriğimiz kesiliyor. Defalarca aramamıza rağmen ‘ekip gönderiyoruz’ dediler ama geri dönüşü olmadı. Panonun açık olduğunu, ateş attığını defalarca söyledik ama hiçbir şekilde geri dönüşü olmadı. Sabahtan beri köyde elektriksiz bekliyoruz.

Birçok köyde sık sık yaşanan elektrik kesintileri; yaşlıları, kadınları, çocukları ve engelli bireyleri zora sokuyor. Özen, Yavşan, Orta köy, Duru, Teke köy, Oymak, Pınarbaşı, köylerimizde sabahtan beri elektrikler kesilmiş Hiç bir açıklama yapılmayan kesintilerin kaynağını öğrenmek isteyen vatandaşlar yetkilileri arıyor ancak görüştükleri müşteri hizmetleri genel bir kesinti olduğunu ve var olan arızanın giderilip elektriklerin yeniden verileceğini belirtiyor. Son bir haftadır öğle saatlerinde kesilen elektrikler 3-5 saat boyunca verilmiyor. Gazetemize telefonla ulaşan bölge sakini okurlarımız, Dedaşı’ın bu konuda daha hassas davranmasını ve kendilerini mağdur etmemesini istiyor.

Bir yanıt yazın

Copyright © 2005 Şırnak Haber, Her hakkı saklıdır. | Newsphere by AF themes.