6 Mayıs 2024

ŞIRNAK HABER

Haktan Yana Halkın Yanında

HÜDA-PAR lideri Yapıcıoğlu’ndan sert tepki: ‘Rezalet, yazıklar olsun!’

HÜDA-PAR lideri Yapıcıoğlu’ndan sert tepki: ‘Rezalet, yazıklar olsun!’

İstanbul’da dün polisin gençlere yönelik tavrını “Rezalet, yazıklar olsun!” sözleriyle eleştiren “HÜDA-PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, “HAMAS’ı terör örgütü olarak görenlerin ‘israil ile ticareti kesin’ derken niyetlerinin ne olduğunu biliyoruz” diyerek İstanbul’daki protestoyu provokasyon olarak görenlere çağrıda bulundu.

Dün İstanbul-Taksim’de Türkiye’nin İsrail ile ticaretini sürdürmesini protesto eden gençlere polis sert müdahale etmiş, çok sayıda genç gözaltına alınmıştı.

“İsrail ile Ticarete Dur De” sloganıyla protesto etmek isteyenlere ters kelepçe takılarak tokat atılması büyük tepkilere neden oldu.

Konuyla ilgili sosyal medya hesabından bir açıklama yapan HÜDA-PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu, görüntüleri alıntılayarak “Rezalet, yazıklar olsun!” tepkisinde bulundu ve sonrasında şu paylaşımı yaptı:

“Ameller, niyetlere göredir.” (Hadis-i Şerif)

Bazıları Gazze ile ilgili atılması gerektiğine inandığı adımları atması için hükümeti zorlama niyetiyle, bazıları ise hükümeti zor durumda bırakmak niyetiyle hareket ediyor. Allah kalplerde saklı olanı bilir.

Dünyaya ve özellikle de İslam ümmetine direniş, tevekkül, teslimiyet, iman, sabır ve insanlık dersi veren Hamas’ı terör örgütü olarak görenlerin “İsrail ile ticareti kesin” derken niyetlerinin ne olduğunu biliyoruz.

İstanbul’da yapılan protestonun provokasyon olduğunu söyleyen arkadaşlar, “eline kelepçe takılmış bir kadına -siyasi düşüncesi veya giyim tarzı hatta dini inancı ne olursa olsun- yumruk/tokat atmak, yerde hareket edemeyecek durumda olan birinin üzerine basmak, provokasyonu önlemek midir yoksa tamamlamak mıdır?” sorusuna biraz kafa yormalı.

Herkes yanlış yapabilir, yanlışı savunmak daha kötüdür.

Rabbim mazlumların imdadına yetişmeyi bizlere kolaylaştırsın. Fitne peşinde olanlara da fırsat vermesin.”rudaw

Bir yanıt yazın

Copyright © 2005 Şırnak Haber, Her hakkı saklıdır. | Newsphere by AF themes.