6 Mayıs 2024

ŞIRNAK HABER

Haktan Yana Halkın Yanında

Fransa’dan Yola Çıktı, Silopi’ye Vardı! O Amaç İçin 3 Yıldır Pedal Çeviriyor

Fransa’dan Yola Çıktı, Silopi’ye Vardı! O Amaç İçin 3 Yıldır Pedal Çeviriyor

Şırnak’ın Silopi ilçesinde pedal çevirerek Irak’a doğru eşi ve çocukları birlikte yol alan Filistinli baba Yousef Najmeddin İsrail’e saldırılarına karşı tepki veriyor.

Yousef Najmeddin (40) 2021 yılında eşi Matilde ve çocukları Noon (12), Jood (9), Nınawa (6) ve Jal (4) ile birlikte bisiklet ile Filistin yolculuğunu başlattı. Yolculuğa Fransız asıllı eşi ile birlikte karar veren Filistinli Yousef Najmeddin’in amacı İsrail’in saldırılarına tepki göstermek. Filistin’e destek için pedal çeviren Yousef Najmeddin eşi Matilde ile Filistin’de bir belgesel çekim tanıştıktan sonra evlenerek Fransa’ya yerleşme kararı alır. 14 Yıl Fransa’da yaşadıktan sonra 2021 yılında İsrail’in saldırılarına tepki amaçlı yürüme kararı alan Najmeddin çifti, önce yürüyerek daha sonrada bisiklet ile macerasını sürdürdü. Gittikleri her noktada İsrail’in Filistinlilere gerçekleştirdiği zulmü anlatan Najmeddin çifti 7 Ekim 2023’te alevlenen ve İsrail’in gerçekleştirdiği katliamlardan dolayı büyük üzüntü yaşıyor. İsrail ürünlerini de boykot eden Yousef Najmeddin katliamları tüm dünyaya duyurmak için bu yolu seçtiklerini söyledi.

Najmeddin, “Biz çocuklarıyla birlikte Fransa’dan Filistin’e seyahat eden bir aileyiz. Aslen Filistinliyim ve çocuklarımıza bu yaşananları göstermek istedik. Aynı zamanda biraz olsun İsrail’in yaptıklarını protesto ederek katkıda bulunmak istedik” diyerek tepkisini dile getirdi.

Bir yanıt yazın

Copyright © 2005 Şırnak Haber, Her hakkı saklıdır. | Newsphere by AF themes.