27 Nisan 2024

ŞIRNAK HABER

Haktan Yana Halkın Yanında

Demirtaş’a yapılan dayatma ile ilgili avukatlarından açıklama geldi

Demirtaş’a yapılan dayatma ile ilgili avukatlarından açıklama geldi

Edirne F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş’a yönelik Adalet Bakanlığı’nın talimatıyla başlatılan ‘ayakkabı çıkartma’ uygulamasına son verildiği açıklandı.

2016’dan beri Edirne F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş’a yönelik Adalet Bakanlığı’nın talimatıyla başlatılan üst araması dayatması sona erdi.

HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Adalet Bakanlığı’nın talimatıyla başlatılan üst aramasını protesto ederek dün itibarıyla aile, milletvekili ve avukat görüşlerine çıkmayacağını duyurmuştu. Bunun üzerine avukatları ve DEM Parti Adalet Bakanlığı ile de görüşmeler yaparak girişimlerde bulundu.

Sabah saatlerinde Demirtaş’ın avukatlarından Ramazan Demir, sosyal medya hesabından paylaştığı açıklamada, ayakkabı çıkartma dayatmasından vazgeçildiğini duyurdu. Demir, “Demirtaş Savunma Grubu” imzasıyla paylaştığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

Müvekkilimiz Sayın Selahattin Demirtaş’a avukat görüşü öncesi ve sonrası dayatılan ayakkabı çıkarma şeklindeki hukuksuzluktan, yapılan görüşmeler sonucu vazgeçilmiştir.

Konuya gösterilen duyarlılık ve verilen destek için herkese teşekkür ediyor, müvekkilimiz Sayın Demirtaş’ın selamlarını iletiyoruz.”

Bir yanıt yazın

Copyright © 2005 Şırnak Haber, Her hakkı saklıdır. | Newsphere by AF themes.