27 Nisan 2024

ŞIRNAK HABER

Haktan Yana Halkın Yanında

DEM Partinin Cizre’deki Seçim Bürosu Açılışı Mitingleri aratmadı

DEM Partinin Cizre’deki Seçim Bürosu Açılışı Mitingleri aratmadı

Cizre’de DEM Parti Cizre Belediye Eş Başkan Adayları Abdurrahim Durmuş ve Güler Tunç’un seçim bürosu açılışı mitingleri aratmadı.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nin (DEM) Cizre’deki seçim bürosu açılışı canlı müzik ve çekilen halay eşliğinde coşkulu bir şekilde açıldı.

Cizre’de Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nin Cizre Belediye Eş Başkan Adayları Abdurrahim Durmuş ve Güler Tunç için Nur Mahallesi Botaş Caddesi üzerindeki seçim bürosunun açılışı düğün havasında başladı miting havasında sona erdi.

Seçim bürosunun açılışı öncesinde Botaş Caddesinde bir araya gelen kalabalık kitle canlı müzik eşliğinde halay çekti. Partililerin bu coşkusuna DEM Parti Cizre Belediye Eş Başkan Adayları Abdurrahim Durmuş ve Güler Tunç ile DEM Parti İlçe Başkanı Yılmaz Sanrı’da eşlik edip, vatandaşlarla birlikte halay çekti.

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Seçim Bürosunun açılışını gerçekleştirdi

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, seçim çalışmaları çerçevesinde Şırnak’ta düzenlenen “Halk Buluşmaları” etkinliğinden sonra önce Silopi’ye ardından Cizre’ye geldi.

DEM Par​​​​​​​ti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan’ın içinde bulunduğu seçim otobüsünün Botaş Caddesine girmesi ile birlikte coşku tavan yaptı.Yüzlerce kişi ellerinde meşalelerle otobüsü karşılayıp seçim bürosuna kadar eşlik etti.

Şırnak Merkez İlçe ve Belde Belediye Başkanlarının halka tanıtılmasından sonra DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan alanda toplanan kitleye hitap etti.

Omuzlarındaki yükün ve verdikleri mücadelenin ağır olduğuna vurgu yaparak konuşmasına başlayan DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan; “biz bizi tanımayan, dilimizi yok sayan.Bizi insan yerine koymayan yıllardır baskı ile şiddet ile inkar politikaları ile bizi yok etmeye çalışan bir sistem karşısında mücadele ediyoruz.” dedi.

Siz seçiyorsunuz onlar tutukluyor

Bakırhan,”AKP-MHP iktidarı bizi yok sayan bu sistem iki dönemdir Kürt halkının iradesine Kayyum atıyor. Siz seçiyorsunuz onlar tutukluyor. Onlar sandık kuruyor siz iradenizi ortaya koyuyorsunuz yerine bir devlet memurunu atıyorlar. Atadıkları memurlar bizi tanımıyor. Kentimizi bilmiyorlar, dilimizi bilmiyorlar. Tek bir amaçları var sizin değerlerinize, sizin varlığınıza. Sizin bütçenizi çarçur ederek ceplerine indiriyorlar. Onların derdi Kürtler değil, onların derdi demokrasi değil. Onların derdi hizmet değil, onların derdi yolsuzluk yapmak, usulsüzlük yapmak ve Kürt halkını kimliksizleştirmektir.”

Yapılan konuşmaların ardından DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Dem Parti Milletvekilleri ve Eş Belediye Başkanları Adayları ile birlikte seçim bürosunun açılışını gerçekleştirdi. Yapılan açılıştan sonra kitle olaysız bir şekilde dağıldı.

Bir yanıt yazın

Copyright © 2005 Şırnak Haber, Her hakkı saklıdır. | Newsphere by AF themes.