27 Nisan 2024

ŞIRNAK HABER

Haktan Yana Halkın Yanında

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şırnak’ta Adliye Meydanı’nda düzenlenen AK Parti mitingde konuştu.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Adliye Bulvarı’nda düzenlenen Şırnak mitingine katıldı. Erdoğan, vatandaşları selamladı. ( TCCB / Murat Çetinmühürdar - Anadolu Ajansı )

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Kato ve Faraşin Yaylası petrol arama alanları arasına girdi. Şırnak’ı madenleri, jeotermali, güneşi, rüzgarıyla enerji üslerinden biri yapmakta kararlıyız” dedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şırnak’ta Adliye Meydanı’nda düzenlenen AK Parti mitingde konuştu.

Erdoğan konuşmasında, “Güney sınırlarımız boyunca oluşturmaya başladığımız güvenlik koridoruyla etrafımızdaki ateşin ülkemize sıçramasının önüne tamamen geçiyoruz” dedi.

“Bu şehri biz Allah için seviyoruz”

“Devletin hataları elbette olmuştur” diyen Erdoğan açıklamalarına şöyle devam etti:

“Bin yılı aşkındır medeniyetimizin, inancımızın nabzının attığı bu şehri biz Allah için seviyoruz. Şırnak’ın bize olan muhabbetini biliyoruz. Rabbim bu kutlu ayda ibadetleri kabul eylesin. Bizler kendi evlerimizde oruçlarımızı tutarken yakın coğrafyamızda durum hiç iç acıcı değil. Sahip olduğumuz huzurun şükrü için Ramazan ayı önemli bir fırsat.

Milletimizi karamsarlığa sürüklemek isteyenlerin amacı; ülkeyi tekrar eski istikrarsızlık, kavga ve terör günlerine döndürmektir. Heybelerindeki tek malzeme budur. Bizim bu millet için çok büyük hayallerimiz var. 2023 hedefleriyle ülkemizi bugünlere hazırladık. En küçük bir vizyonları yok. Tekrar istikrarsızlık günlerine dönmemizi istiyorlar.

Yalan yanlış haberlerle milletimizi karamsarlığa sürükleyenlerin gayesi ülkeyi eski terör günlerine döndürmektir.

“Şırnak’sız, Mardin’siz, Diyarbakır’sız Türkiye olmaz”

Şırnak’la aramıza girmek için her türlü yolu deneyenler oldu. Kalpsiz bir vücut olur mu? Şırnak’sız, Mardin’siz, Diyarbakır’sız Türkiye olmaz. Bölücü terör örgütü, tek parti faşizmiyle zulüm düzeninin sürmesi için ülkemizin başına bela edilen bir araçtır. Devletin hataları elbette olmuştur ama bölücü örgüt aleni bir ihanetin maşalığını yapmıştır. Son 21 yılda gerçekleştirdiğimiz demokrasi ve kalkınma devrimiyle biz işte bu sinsi oyunu bozduk. Şimdi de güney sınırlarımız boyunca oluşturduğumuz güvenlik koridoruyla ateşin ülkemize sıçramasını önlüyoruz. Türkiye’yi bu ateşin içine çekmek için kullanılan terör örgütleriyle sınırlarımız arasına set çekerek, emperyalistler ve maşalarına mesafe koyuyoruz.

“Siz bakmayın felaket tellallığı yapanlara”

Yıllarca ülkemizi pazar, insanımızı ucuz insan gücü olarak görenler şimdi bizim pazarımız haline dönüştü. Oyunu tersine çevirdik. Kardeşliğimize sahip çıkarsak, fitne sokmak isteyenlere fırsat vermezsek, emin olun daha fazlasını gerçekleştireceğiz.

Siz bakmayın felaket tellallığı yapanlara, Türkiye’nin önü de ufku da açıktır. Türkiye yüzyılı güneşinin doğuşuna kimse mani olamayacaktır. Artık sadece daha kararlı değil, daha güçlüyüz. Ülkemizi geliştirme, milletimizi zenginleştirme yolunda daha hızlı yürüyoruz. Şu anda milli gelirde 11. sıradayız. Biraz daha gayretle, çalışmayla bu işi başaracağız. Hedeflerimize mutlaka ulaşacağız. 31 Mart’ta mili irade bayramını hep birlikte kutlayacağız. Şırnak’la birlikte Türkiye haritasının tamamını Cumhur İttifakı renklerine boyamaya var mıyız? Gönlümüzün sultanı Şırnak’ın bize vereceği destek ayrıca önemlidir.

“Şırnak’a 100 milyar lira kamu yatırımı yaptık”

Seçime az kaldı, bunun için hep beraber gece-gündüz çalışacağız. Eser ve hizmet siyasetimizin en somut örnekleri şehirlere yaptıklarımızdır. Şırnak’a 100 milyar lira kamu yatırımı yaptık. Eğitimde 4 bin 244 yeni derslik inşa ettik.

Sağlıkta toplam 64 sağlık tesisini şehrimize kazandırdık. TOKİ aracılığıyla Şırnak’ta 11 bin 111 konut yaptık. Kentsel dönüşümde 16 bin 219 bağımsız bölümün dönüşümünü gerçekleştirdik. Şırnak’a son 21 yılda 7 baraj inşa ettik.

“Buralar uçacak, uçacak”

Çiftçilerimize yaklaşık 15 milyar lira tarımsal hibe desteği verdik. Enerjide Şırnak’a, İdil’e ve Silopi’ye doğal gaz arzını sağladık. Gabar’da günlük petrol üretimi günlük 37 bin varili geçmiş durumda. Hedef 100 bin varil. Buralar uçacak, uçacak. Bu ay sonuna kadar 40 bin varili geçmek yıl sonunda da 100 bi varile geçmeyi hedefliyoruz. Kato Dağı ve Faraşin Yaylası da yeni petrol arama alanlarımız arasına girdi. Boş durmuyoruz, çalışıyoruz. Öncelikle terörün bir daha bu topraklarda tutunamamasını sağlayacağız. Sizler de gördünüz, terör varsa ne yatırım oluyor ne iş oluyor ne muhabbet oluyor. İkinci olarak şehrimizin imkanlarıyla ülkemizin hedeflerini örtüştürüp doğru ve gerçekçi adımlarla Şırnak’ı kalkındıracağız, sizlerin ve evlatlarınızın güvenli ve müreffeh geleceği için zihinlerinde program olmayanlara geleceğinizi teslim etmeyin.”

Bir yanıt yazın

Copyright © 2005 Şırnak Haber, Her hakkı saklıdır. | Newsphere by AF themes.