26 Nisan 2024

ŞIRNAK HABER

Haktan Yana Halkın Yanında

BEKLENEN AÇIKLAMA;”TUTAP, NUH’UN GEMİSİ KONUSUNDA TARAF DEĞİLDİR”

“NUH’UN GEMİSİ AĞRI’DA TUTAP” Yazılı Pankarta İlişkin, TUTAP Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Fikret Yıldız Kamuoyunu Aydınlatma Adına Bir Basın Açıklaması Paylaştı.
📍TUTAP BASIN AÇIKLAMASI
TUTAP, NUH’UN GEMİSİ KONUSUNDA TARAF DEĞİLDİR
25.02.2021 tarihinde, Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun katılımı ile Ağrı dağında etkinlik yapılmıştır. TUTAP Bölge Koordinatörü Kardeşimiz Murat Şahin Kendi şehrinin reklamı ve duygusallığı içerisinde kötü niyeti olmadan bir pankart hazırlamış ve Bakanımız Mehmet Nuri Kasapoğlu ile fotoğraf çektirmiştir.
Burada Ağrı Belediye Başkanımız Sayın Savcı Sayan, Sayın Bakanımızın ağzından Nuh’un Gemisi Ağrı da ifadesine yer veren paylaşım yapmıştır.
Bu paylaşım neticesinde özellikle Şırnak kamuoyunda üzüntü ile karşılanmış ve birtakım şikayetlere maruz kalınmıştır. Her zaman işbirliği içerisinde hareket ettiğimiz Şırnak Valimiz Sayın Ali Hamza Pehlivan ve Belediye Başkanı Sayın Mehmet Yarka bu durumdan duydukları rahatsızlıkları şahsıma iletmişlerdir.
TUTAP Yönetim Kurulu Başkanı Sıfatım ile her zaman yaptığımız açıklamalarda Nuh’un Gemisi Türkiye’dedir, bu ülkemizin bir zenginliğidir, Şırnak ve Ağrı illerimizin turizmine katkı sağlaması bakımından çalışmalar yapmaktayız dedim ve bu konuda hiçbir zaman taraf olmadığımızı ifade ettim.
Hiç bir beyanatımda o ilimizde veya bu ilimizde diye kesin kanaat bildiren bir açıklamam olmamıştır. Ağrıda yapılan bu organizasyona da Genel Merkez olarak hiç bir dahlimiz ve yönlendirmemiz olmamıştır.
Bunun yanı sıra Şırnak ilimizde Valilik ve Belediye’nin öncülüğünde gerçekleştirdiğimiz Cudi’nin Kutsal Gerçeği isimli belgesel çalışmamızda TUTAP tarafından hazırlanmış olup, özellikle kutsal kitabımız Kuran-ı Kerimde yer almasından ötürü, Sayın İçişleri Bakanımızdan takdir ve tebrik almanın onurunu yaşadık.
TUTAP olarak Ülkemizin tanıtımı, turizmin gelişimi, marka değerimizin artmasının dışında hiçbir zaman farklı amaca hizmet etmedik, siyasi polemiklerin içerisinde yer almamaya özen gösterdik.
Her iki ilimiz ile alakalı düşüncelerimizi Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Mehmet Nuri Ersoy’un yanı sıra Şırnak ve Ağrı Valilerimize de aktardık.

Bir yanıt yazın

Copyright © 2005 Şırnak Haber, Her hakkı saklıdır. | Newsphere by AF themes.