30 Nisan 2024

ŞIRNAK HABER

Haktan Yana Halkın Yanında

BAŞKAN KESİK’TEN 10 KASIM AÇIKLAMASI.

ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE DERNEĞİ
Bugün 10 Kasım… 83 yıl önce bugün Türk milleti en acı gününü yaşadı. 10 Kasım 1938’de Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ebediyete intikal etti. Bugün Cumhuriyetimizin kurucusu Türk milletinin önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e silah arkadaşlarına ve ülkemizin uğruna şehit ve gazilerimize bir kez daha şükranlarımızı sunuyor ve rahmetle anıyoruz.
Büyük Önder Atatürk’ün bizlere miras bıraktığı Cumhuriyetimizin yılmaz bekçileri olarak, onun ilkelerine olan bağlılığımızı en derin bir şekilde bugünde tüm dünyaya ilan ediyor, onun hedeflediği modern ve çağdaş bir ülke olma yolunda hızla ilerlediğimizi bir kez daha hatırlatıyoruz.
Kurmuş olduğun demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’ni ebediyete kadar yaşatacağımızı, ilke ve devrimlerinin yılmaz koruyucuları olacağımızı bir kez daha ifade eder, ülkemizi hak ettiği çağdaş seviyeye getireceğimize manevi huzurunda söz veriyoruz.”
Mustafa kemal bir temeldir. Bir yöndür. Yapılmış, her şeyi bitmiş bir bina değildir. Onu ancak devam ettirerek, sürdürerek sevebiliriz. Kendisine yeni şeyler, yeni değerler ekleyerek sevebiliriz. Yalnız yüreğimizle değil, aklımızla da sevelim. Mustafa Kemal en büyük zaferini o zaman kazanmış olacak.
Dündar KESİK
ADD Şırnak Silopi Kurucu Başkanı

Bir yanıt yazın

Copyright © 2005 Şırnak Haber, Her hakkı saklıdır. | Newsphere by AF themes.