16 Nisan 2024

ŞIRNAK HABER

Haktan Yana Halkın Yanında

VALİ ALİ HAMZA PEHLİVAN’IN 10 KASIM ATATÜRK’Ü ANMA GÜNÜ MESAJI

VALİ ALİ HAMZA PEHLİVAN’IN 10 KASIM ATATÜRK’Ü ANMA GÜNÜ MESAJI
Milli Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, ebediyete irtihalinin 83. yıldönümünde milletçe, rahmet ve saygıyla anmaktayız.
Hayatını vatanına ve milletine adayan Atatürk, ülkesinin içinde bulunduğu zor şartlara ve sahip olduğu sınırlı imkânlara rağmen, milletinden aldığı güç ve destekle başlattığı kurtuluş savaşının kazanılmasının ardından milli egemenliği esas alan Türkiye Cumhuriyeti’ni kurmuştur.
Öngörüleri ve yaptıklarıyla sadece milletimizin kaderini değil, dünyadaki dengeleri de değiştiren Atatürk, ileri görüşlülüğü, bağımsızlık tutkusu, yenilikçi yaklaşımları, reformları, askeri, idari ve siyasi başarıları ile bütün dünyanın saygısını kazanmıştır.
“Ey yükselen yeni nesil! İstikbal sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz” diyerek gençliğe ve gelecek nesillere olan inancı ve güvenin ifade eden Atatürk, hedef olarak muasır medeniyetler seviyesinin üstünü işaret etmiş ve bu uğurda temel ilkenin çok çalışmak olduğunu belirtmiştir. Bu hedef doğrultusunda her geçen gün, her alanda büyük gelişmeler kateden ülkemiz, devleti ve milletiyle birlik beraberlik içinde geleceğe emin ve kararlı adımlarla ilerlemektedir.
Bu duygu ve düşüncelerle ebediyete irtihalinin 83. yılında Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, vatanımız uğruna şehit ve gazi olan tüm kahramanlarımızı rahmetle, minnetle yad ediyorum.
Ali Hamza PEHLİVAN Vali

Bir yanıt yazın

Copyright © 2005 Şırnak Haber, Her hakkı saklıdır. | Newsphere by AF themes.