29 Nisan 2024

ŞIRNAK HABER

Haktan Yana Halkın Yanında

BAŞKAN ÇAĞLI’DAN MÜJDE, “90 KALEMDE VERGİ İNDİRİMİ OLACAK”

BAŞKAN ÇAĞLI’DAN MÜJDE, “90 KALEMDE VERGİ İNDİRİMİ OLACAK”

İrak İle Yapılan İhracatta Önemli Gelişme, 90 Kalem Üründe Uygulanan Gümrük Vergilerinde 2-3 Gün  İçerisinde  “Başkan Çağlı’nın Girişimleri sonucu “ %20 İle %80 Arasında İndirim Uygulanacağı bildirildi.

DAİB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Süleyman Çağlı’nın Gerek Gümrük Ticaret Bakanlığı Gerekse Irak Kürt Yönetimi İle Yaptığı  Girişimleri Ve Uzun Müzakereleri Sonucu İhracatçısından Irakla çalışan her kesime Müjdeli haber geldi.

Başkan Süleyman Çağlı yaptığı açıklamada;” İhracatımızın artması ve Irak ile olan ticaretimizin gelişmesi için kuzey Irak Bölgesel Yönetimi ve İbrahim Halil Gümrük Yetkilileri ile uzun zamandır yaptığımız görüşmeler neticesinde Ülkemizden gönderilen gıda ürünleri, inşaat malzemeleri ve temel ihtiyaç malzemeleri başlıkları  altında 90 kalem üründe uygulanan gümrük vergilerinde 2-3gün  içerisinde %20 ile %80 arasında İNDİRİM uygulanacağı müjdesini siz değerli ihracatçılarımıza vermek isterim.  Böylelikle birtakım sebepler nedeniyle ihracatçılarımızın İran gibi diğer komşu ülkelere kaptırdığı pazarlarının yeniden kazanması için önemli bir adım atılmıştır.

Önümüzdeki süreçte ticari ilişkilerimizin dahada gelişmesi için kuzey Irak Bölgesi Yönetimi ile görüşmelerimiz devam etmekte olup, Ülke ihracatımıza ve ekonomimizin gelişmesine katkı sunmak için çaba göstermeye devam edeceğiz.”dedi

Bizde Haber sayfası olarak, DAİB Yönetim Kurulu başkan Yardımcısı  Süleyman Çağlı’yı bu anlamlı girişiminden dolayı  Tebrik diyor başarılarının devamını diliyoruz.

Bir yanıt yazın

Copyright © 2005 Şırnak Haber, Her hakkı saklıdır. | Newsphere by AF themes.