29 Nisan 2024

ŞIRNAK HABER

Haktan Yana Halkın Yanında

Akaryakıttan, ulaşıma, simite, zamlar peş peşe geldi!

Akaryakıttan, ulaşıma, simite, zamlar peş peşe geldi!

Seçim sonrası akaryakıt fiyatlarıyla başlayan zam yağmuru artarak devam ediyor. Ay sonunu zor getiren dar gelirli her yeni güne zam haberleriyle başlıyor. Dün LPG’den otomobile, ulaşımdan simit fiyatlarına kadar bir çok ürüne zam yapıldı.

Gazete Emek – Brent petrol ve dolar kurundaki hareketlilik, akaryakıt fiyatlarında zam olarak yansıyor. Motorin ve benzinin ardından LGP fiyatı da gün geçtikçe artıyor. Dün gece yarısından itibaren otogaz (LPG) fiyatlarına 66 kuruş zam yapıldı. 28 Mayıs seçimlerinden sonra motorine toplam 4,40 TL ve benzin fiyatına da toplam 3,40 TL’lik zamlar gelmişti.

Artan döviz kuru sonrası otomobil firmaları da fiyatlarını güncellemeye devam ediyor.Otomotiv yazarı Emre Özpeynirci, Scoda ve Fiat’ın 5 modeline zam geldiğini duyurdu. Özpeynirci, Fiat’ın 500 modeline yüzde 5,3, Scoda’nın ise 4 modeline yüzde 4,5 zam geldiğini belirtti.

BURSA’DA SİMİT 10 TL’YE ÇIKTI

Bursa Simitçiler ve Unlu Madde İmalatçıları Odası Başkanı Erdal Pınar, 100 gramlık simit fiyatlarına artan maliyetler dolayısıyla zam yaptıklarını duyurdu. Zamla birlikte 100 gramlık normal simit 7,5 TL’den 10 TL’ye yükselmiş oldu. Zamlı fiyatlar 1 Temmuz’dan itibaren geçerli olacak. Artan maliyetlerden dert yanan Pınar açıklamasında, “Başta un, susam, tahin, yağ, elektrik ve doğalgaz vb. olmak üzere ana giderler arasında yer alan artışlar, toplu iş sözleşmeleri dolayısıyla işçilik ücretlerindeki yükselişler ve kiralardaki önlenemeyen yukarı bazlı hareket maliyetlerimizi artırmış ve simit, poğaça, börek, yufka vb. ürünlerde bir fiyat düzenlemesi yapmayı zorunlu hale getirmiştir” ifadelerini kullandı.

DİYARBAKIR’DA ULAŞIMA ZAM

Diyarbakır’da şehir içi ulaşıma bir yıl sonra ikinci kez zam geldi. Diyarbakır Şoförler Odası Başkanlığı, Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı’na (UKOME) başvurarak, zam talebinde bulundu. UKOME zam talebini onayladı. UKOME’nin kararı ile halk otobüsü ücretleri tam bilette 2 TL zam ile 8 TL’ye, minibüslerde ise, 3.5 TL zamla 10 TL’ye yükseldi. Öğrenciler için şehir içi ulaşım ise 6 TL olacak. Minibüs ve özel halk otobüsü ücretleri ise 10 TL olarak belirlendi. Artan maliyetler nedeniyle zam talebinin belediyeye iletildiği, zamlı tarifenin 3 Temmuz günü yürürlüğe gireceği öğrenildi.

Bir yanıt yazın

Copyright © 2005 Şırnak Haber, Her hakkı saklıdır. | Newsphere by AF themes.