Şırnak’ta Cumhuriyetin 100. Yılında Anlamlı Tatbikat: 540 Jandarma Personeli Eğitildi

Şırnak’ta Cumhuriyetin 100. Yılında Anlamlı Tatbikat: 540 Jandarma Personeli Eğitildi
Şırnak’ta, Cumhuriyetimizin 100. yılı kapsamında düzenlenen “100 Bin Arama Kurtarma Personeli Yetiştirilmesi” projesi çerçevesinde, kapsamlı bir tatbikat gerçekleştirildi.

Şırnak Valisi Birol Ekici, Belediye Başkanı Mehmet Yarka ve il protokolünün katılımıyla düzenlenen etkinlik, Çakır Söğüt Jandarma Komando Tugay Komutanlığında yapıldı.

AFAD ve Şırnak İl Jandarma Komutanlığı iş birliğiyle düzenlenen tatbikatta, 540 jandarma personeli eğitim aldı. "Jandarma Arama Kurtarma Personeli Yetiştirme Tatbikatı" adıyla gerçekleştirilen programda, personelin doğal afetler ve acil durumlarda hızlı ve etkili müdahalede bulunabilmesi amacıyla çeşitli senaryolar uygulandı.

Tatbikat sırasında, özellikle deprem, sel ve heyelan gibi doğal afetlere karşı pratik çözümler üreten ekipler, hem teorik hem de uygulamalı eğitimlerden geçti. Etkinlik sonunda başarıyla tamamlanan tatbikat, büyük takdir topladı.

valimiz-birol-ekici-belediye-baskani-mehmet-yarka-ve-il-protokolunun-katilimiylasirnak-afad-ve-sirnak-il-jandarma-komutanligi-isbirligi-ile-cumhuriyetimizin-100-yilinda-100-bin-arama-kurtarma-personeli-yetist-3.jpg

valimiz-birol-ekici-belediye-baskani-mehmet-yarka-ve-il-protokolunun-katilimiylasirnak-afad-ve-sirnak-il-jandarma-komutanligi-isbirligi-ile-cumhuriyetimizin-100-yilinda-100-bin-arama-kurtarma-personeli-yetist-4.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.