Şırnak'ta Taşlı ve Atıl Araziler Tarıma Kazandırılıyor

Şırnak'ın İdil ilçesinde uzun yıllardır taşlarla kaplı olduğu için tarımsal üretimde kullanılamayan araziler, yürütülen çalışmalarla yeniden üretime kazandırılıyor.

Şırnak İl Tarım ve Orman Müdürü Oktay Sezgin, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, İdil'de taşlı ve atıl durumdaki arazilerde sürdürülen çalışmalara ilişkin bilgi verdi.

rnakta-tasli-ve-atil-araziler-tarima-kazandiriliyor-2.jpg

Sezgin, geçmişte üretim dışı kalan alanlarda taş temizleme çalışmalarının devam ettiğini belirterek, binlerce yıldır bulunduğu yerde duran taşların kaldırıldığını ve toprağın yeniden üretimle buluşturulduğunu ifade etti.

rnakta-tasli-ve-atil-araziler-tarima-kazandiriliyor-1.jpg

Tarımsal üretim kapasitesinin artırılmasını hedefleyen çalışmalar kapsamında, işlenemeyen arazilerin ekonomiye kazandırılması ve çiftçilerin kullanımına sunulması amaçlanıyor.

Yetkililer, tarıma elverişli hale getirilen alanların bölge ekonomisine katkı sağlamasının yanı sıra üretim ve istihdamın artırılmasına da destek olacağını kaydetti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.