Şırnak’ta Kaçakçılığa Büyük Darbe: 281 Bin TL’lik Kaçak Malzeme Ele Geçirildi

Şırnak’ta Kaçakçılığa Büyük Darbe: 281 Bin TL’lik Kaçak Malzeme Ele Geçirildi
Şırnak’ta İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince düzenlenen operasyonlarda, piyasa değeri yaklaşık 281 bin 500 TL olan gümrük kaçağı malzeme ele geçirildi. Operasyonlarda 10 şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı.

Şırnak’ta İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince gerçekleştirilen kaçakçılık operasyonlarında, piyasa değeri yaklaşık 281 bin 500 TL olan kaçak malzeme ele geçirildi. Operasyon kapsamında 10 şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı.

sirnak-jandarma-kacakcilik-1.jpeg

Şırnak Valiliği’nden yapılan açıklamaya göre, İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, 31 Mayıs – 6 Haziran 2025 tarihleri arasında elde edilen istihbari bilgiler doğrultusunda harekete geçti.

Yürütülen koordineli çalışmalar neticesinde, 10 şüpheliye ait ev, eklenti ve araçlarda yapılan aramalarda; 3.425 paket bandrolsüz sigara, 1.500 litre kaçak motorin, ve yaklaşık 30.000 TL değerinde çeşitli elektronik eşya ele geçirildi.

sirnak-jandarma-kacakcilik-2.jpeg

Söz konusu malzemelerin, gümrük işlemlerine tabi tutulmaksızın yasa dışı yollarla ülkeye sokulmaya çalışıldığı tespit edildi. Ele geçirilen ürünlerin toplam piyasa değerinin yaklaşık 281.500 TL olduğu belirtildi.

Operasyonlarda yakalanan şüpheliler hakkında, ilgili Cumhuriyet Başsavcılıklarının talimatları doğrultusunda adli işlemler başlatıldığı bildirildi.

Şırnak Valiliği açıklamasında, “Kaçakçılık ve terörle mücadele faaliyetleri, halkımızın huzur ve güvenliğini sağlamak amacıyla, kararlılıkla ve aralıksız bir şekilde sürdürülecektir.” ifadelerine yer verildi.

sirnak-jandarma-kacakcilik-3.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.