2 Mayıs 2024

ŞIRNAK HABER

Haktan Yana Halkın Yanında

Vatandaşı sömürmeye devam Elektrik Faturanıza Bir Daha Bakın!

Vatandaşı sömürmeye devam Elektrik Faturanıza Bir Daha Bakın!
Fark Tam 125 TL
Elektrikte yurttaşın ödediği dağıtım bedeli enerji bedelini geçti. Faturalardaki oyunu anlatan CHP’li Ednan Arslan, “125 TL daha ucuza elektrik kullanacaktık” dedi.
Elektrik tedarikinde yaklaşık yüzde 35 azalan maliyetin yurttaşın faturalarını düşürmek için değil dağıtım şirketlerinin kârını artırmak için kullanıldığı ortaya çıktı.
CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, elektrikteki “dağıtım bedeli oyununu” örnekleyerek anlattı.
Cumhuriyet’ten Mustafa Çakır’a konuşan Arslan, dünyada enerji maliyetlerinin pandemi öncesine doğru gerilediğini, sadece 7 ayda elektrik piyasasında takas fiyatlarının megavatsaat başına ortalama 3 bin 400 TL’den 2 bin 200 TL’ye kadar gerilediği söyledi.
“DAĞITIM BEDELİ ENERJİ BEDELİNİ GEÇTİ”
Arslan, şu bilgileri verdi:
“Düşen enerji bedeli olduğu gibi zam yapılarak dağıtım bedeline aktarıldı. Bir vatandaşın faturasını incelediğimizde ortaya çıkan acı tablo şöyle: Ödediğimiz dağıtım bedeli, enerji bedelini geçmiş durumda. Faturalarımızın yüzde 58.25’ini dağıtım bedeli, yüzde 32.7’sini enerji bedeli ve yüzde 9.04’ünü KDV ve belediye fonu oluşturmakta. İktidar dağıtım bedeline üç kez zam yapmasaydı bugün 240 kWh tüketim için 353 TL ödemek yerine 228 TL ödüyor olacaktık. Yani 125 TL daha ucuza elektrik kullanacaktık.”

Bir yanıt yazın

Copyright © 2005 Şırnak Haber, Her hakkı saklıdır. | Newsphere by AF themes.