20 Nisan 2024

ŞIRNAK HABER

Haktan Yana Halkın Yanında

ŞTSO BAŞKAN ADAYI İBRAHİM ACAR’IN ADAYLIK AÇIKLAMASI…

ŞTSO BAŞKAN ADAYI İBRAHİM ACAR’IN ADAYLIK AÇIKLAMASI…
Sayfa olarak Başarılar dileriz…..
Değerli Şırnaklı hemşerilerim, bildiğiniz gibi ilimizin kaderini değiştirecek olan, değişim ve dönüşümünde öncü rol oynayan Ticaret ve Sanayi Odasının Başkanlık seçimleri planlandığı gibi 1 Ekim 2022 tarihinde yapılacaktır. Bir ilin ticari faaliyetlerinin lokomotifi olan ve bölgenin ekonomik istikrarını korumak için çağın gereklerine uygun bir şekilde mesleki faaliyetlerin geliştirilmesi için gerekli adımların atılması, ihracat ve ithalatın önündeki engellerin aşılması için Bakanlıklar nezdinde gerekli girişimlerin yapılması Ticaret ve Sanayi Odasının en asli görevlerindendir.
Türkiye’nin en büyük ihracat pazarlarından biri olan Irak’a açılan ve aynı zamanda Ortadoğu’ya açılan kapı olarak da bilinen Habur Gümrük Kapısı ; 2021 verilerine göre yıllık 1.7 milyon araç geçişi ile karayolu taşımacılığında en önemli sınır kapılarından biridir. 2022 yılında en çok ihracat yapılan 4. Ülke olarak Irak’a açılan Habur Sınır Kapısına ev sahipliği yapan bölgenin ve en güzide şehri Şırnak’ın, Devlet Planlama Teşkilatının sosyo-ekonomik gelişmişlik kriterlerine göre en son sırada olmasını içimize sindirmemiz mümkün değildir. Bu durum Şırnak için tayin edilmiş bir kader değildir. Bunu değiştirmek için gerekli ekonomik şartları ve yeterli iş gücüne sahip olmasının yanı sıra sizler gibi liyakatli ve ferasetli iş insanlarına sahip olduğu gibi ekonomik olgunluğa erişmiş bir potansiyeli de mevcuttur.
​Bu noktadan hareketle sanayiden tarıma her türlü ekonomik faaliyette siz değerli iş insanlarımızın önünü açmak ve onlara gerekli destekleri sağlamak amacıyla; sürdürülebilir bir ekonomik alt yapının oluşturulması ve Şırnak’ın uluslararası bir ticaret pazarı haline getirilmesi için Şırnak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığına aday olduğumu sizlerle paylaşmaktan gurur duyuyorum.
​Başta nakliye, ithalat, ihracat, lojistik ve sanayi olmak üzere tarım, maden ve inşaat sektöründe de liyakat sahibi ve tecrübeli arkadaşlarımız ile atacağımız adımlar ve yapacağımız çalımalar neticesinde Şırnak’ı bir geçiş güzergâhı olmaktan çıkarıp bir ticaret merkezi haline getirmek için elimizdeki bütün imkânları kullanacağımızdan şüpheniz olmasın. Katma değeri yüksek, kaliteli bir hizmet anlayışı ve şeffaf bir yönetim ahlakı ile üyelerimizin değerli görüşleri ışığında Şırnak’a reva görülen bu düzeni değiştirmeyi ancak sizlerin desteği ile başarabileceğimizin farkındayız.
Bu anlayış ile çıktığımız bu yolda Şırnaklı bir kardeşiniz olarak Şırnak’ta yeni iş alanlarını oluşturmak, var olan şirketlerimizin marka değerlerini yükseltmek, genç girişimci arkadaşlarımızın çalışmalarına öncülük etmek, Şırnak’ın geleceği için yeni istihdam alanları yaratarak gençlerimize iş imkânı sağlamak ve sizleri ulusal ve uluslararası platformlarda temsil etmek için aday olduğumu belirtmek isterim.
Şırnak halkının teveccühü ile birlikte daha güzel ve aydınlık yarınlar için…
İBRAHİM ACAR

Bir yanıt yazın

Copyright © 2005 Şırnak Haber, Her hakkı saklıdır. | Newsphere by AF themes.