5 Mayıs 2024

ŞIRNAK HABER

Haktan Yana Halkın Yanında

ŞIRNAK’TA “OTİZM FARKINDALIK YÜRÜYÜŞÜ” ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ

ŞIRNAK’TA “OTİZM FARKINDALIK YÜRÜYÜŞÜ” ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ
2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü vesilesiyle İl Merkezimizde “Otizmin Farkındayız, Çözümde Bir Aradayız” sloganıyla Otizm Farkındalık Yürüyüşü etkinliği düzenlendi.
Etkinliğe Vali Ali Hamza Pehlivan ile birlikte İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Özdemir, Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdullah Ayar, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür V. İlkay Aytekin, Beytüşşebap Belediye Başkanı Habib Aşan, kurum müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile otizmli çocuklarımız ve aileleri katıldı.
Otizme dikkat çekmek amacıyla katılımcılar, mavi balonlarla etkinliğe destek vererek pankartlar eşliğinde Ömer Kabak Meydanından Prestij Caddesi üzerinden Cumhuriyet Meydanına kadar yürüyüş gerçekleştirdi. Vali Pehlivan, cadde boyunca bulunan esnaflarımıza otizmle ilgili bilgilendirme broşürü dağıttı; hayırlı Ramazanlar, bereketli kazançlar diledi.
Cumhuriyet Meydanında günün anlam ve önemine binaen konuşma gerçekleştiren Vali Pehlivan;
“2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık günü. 21 Mart da Down Sendromu Farkındalık Günüydü.
Bugün otizmli çocuklarımız için hep birlikte farkındalık yürüyüşü gerçekleştirdik. Esnaflarımıza ve etkinliğimize katılanlara broşürler dağıttık. Amacımız bu konuda bir farkındalık oluşturmaktır. 2 Nisan’larda hem ülkemizde hem de dünyada bir farkındalık oluşturma gayreti söz konusudur. Özel çocuklarımız, aileleriyle birlikte bizim için çok kıymetli. Değişik vesilelerle özel çocuklarımızla bir araya geliyoruz. Onların samimiyeti, içtenliği gerçekten içimize işliyor. Bugün vesilesiyle doğuştan veya özellikle de yaşamın ilk 3 yılında ortaya çıkabilen otizm sendromunun erken vakitlerde fark edilmesi, onunla ilgili adımlar atılması, fark edildikten sonra da onların eğitimi, bilgi ve becerilerinin geliştirilmesi, topluma kazandırılması konusunda hem kurumlarımız üzerlerine düşen görevleri bir kere daha gözden geçiriyor hem de aileleriyle birlikte her konuda olduğu gibi kaynaşmanın, dayanışmanın, yardımlaşmanın, birbirine destek olmanın ne kadar önemli olduğunu bir kere daha vurgulamış oluyoruz. Biz de her zaman olduğu gibi bugün de sizlerle bir arada olmaktan gurur ve mutluluk duyuyoruz. Bu çocuklarımızı, gençlerimizi sahip çıkarak hep birlikte topluma kazandırıyoruz.
Sayın Cumhurbaşkanımızın riyasetlerinde gerek Milli Eğitim Bakanlığımızın gerek Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımızın ve ilgili kurum kuruluşların kapsamlı destekleriyle, İlde de Valiliğimiz himayesinde Milli Eğitim Müdürlüğümüz, Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğümüz, Gençlik ve Spor Müdürlüğümüz, bütün Müdürlüklerimiz, yerel yönetimlerimizle hep birlikte özel çocuklarımızın, gençlerimizin topluma kazandırılmasıyla ilgili gayret içerisindeyiz. Her geçen gün bu gayretimizi arttırmamız gerektiğini biliyoruz. Özel Eğitim sınıflarımız, Rehabilitasyon Merkezlerimiz var. Orada imkanlar her geçen gün daha iyiye gidiyor, daha da iyiye gidecek. Bu pırıl pırıl kardeşlerimizle, çocuklarımızla beraber güzel günlere, güzel yarınlara doğru yol alacağız inşallah.
Katılımlarınızdan dolayı sizlere teşekkür ediyorum. Sizlerin arasında olmaktan ve bu güzel etkinliği birlikte geçirmekten dolayı çok mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum. Özel kardeşlerimize, çocuklarımıza tekrar sevgilerimi, ailelerine şükranlarımı sunuyorum. İyilikler, güzellikler diliyorum. Sağlıklı, huzurlu ömürler diliyorum. Biliyorsunuz ki yarın Ramazan. Sizlere hayırlı Ramazanlar diliyorum. Ramazan’ın sağlığa, berekete, esenliğe, huzura, hayır ve iyiliklere vesile olmasını diliyor, hepinizi sevgiyle, saygıyla selamlıyorum.” dedi.
Ardından velilerimizden Canan Ülgen “Ben Otizmliyim, Beni Tanı” şiirini okudu. Otizmli öğrencimiz Hasan Erener ise öğretmeni Nesrin Türkaldı ile birlikte şarkı söyledi.
Vali Pehlivan’ın Otizmli kardeşlerimizle birlikte balon uçurmasıyla devam eden etkinlik, müzik eşliğinde edilen danslar ve oynanan oyunlarla sona erdi.

Bir yanıt yazın

Copyright © 2005 Şırnak Haber, Her hakkı saklıdır. | Newsphere by AF themes.