3 Mayıs 2024

ŞIRNAK HABER

Haktan Yana Halkın Yanında

Şırnak’ta Newroz Coşkuyla Kutlandı

Şırnak’ta Newroz Coşkuyla Kutlandı

Şırnak’ta on binlerce kişinin katıldığı Newroz kutlamasına katılan DEM Parti Van Milletvekili Pervin Buldan “ Şırnak’ta geçen yerel seçimlerde AKP’nin zorla, hileyle aldığı belediyeyi alnımızın teri ile kazanmamızın zamanı gelmiştir dedi”.

DEM Parti’nin çağrısıyla Şırnak’ta Newroz  alanında yapılan kutlamaya DTK Eşbaşkanı Berdan Öztürk, DEM Parti Van Milletvekili Pervin Buldan Şırnak DEM parti Milletvekili M.Zeki İrmez Şırnak DEM Parti Belediye Başkan adayları Hacı Turan Saltan ve Berivan Kutlu ile merkez ve ilçelerden Dem parti adayları ve yöneticileriyle sahnede yer aldılar.

Şehir merkezine 14 kilometre uzaklıkta bulunan Sanayi sitesi Newroz alanı DEM Parti bayrakları ile süslenirken, kadınlar ,gençler,çocuklar yöresel kıyafetleri ile kutlamaya katıldı. Sabahın erken saatlerinde Newroz alanına gelen halk, iki arama noktasından geçtikten sonra alana girdi. Alan, yöresel kıyafetlerle renk cümbüşüne döndü.

“Gültan Kışanak’a, Leyla Güven’e, Selahattin Demirtaş’a selam olsun”

DEM Parti Van Milletvekili Pervin Buldan, Newroz’un sadece bir bayram olmadığını, Newroz aynı zamanda zulme, sömürüye ve talana başkaldırış olduğunu ve direniş olduğuna dikkat çekerek, “Newroz aynı zamanda özgürlük yürüyüşüdür. Selam olsun bizlere öncülük eden özgürlük yürüyüşçülerine. Selam olsun Gültan Kışanak’a, Leyla Güven’e, Selahattin Demirtaş’a. Elbette ki cezaevlerinde rehin tutulan bütün arkadaşlarımızın özgürlüğü için bu mücadelemiz devam edecek. 8 Mart’ı ve Newroz’u kutladığımız ve aynı zamanda 31 Mart’ta tarihe damga vuracağımız bir seçim süreci ile karşı karşıyayız” dedi.

“Şırnak’ın gerçek sahipleri halktır Kayyumlar değil“

Buldan, Şırnak ilinin gerçek sahipleri halktır diyerek yaptığı konuşmada binlere seslenerek, “14 gün sonra bu ülkede yerel seçimler var. Şırnak’ta geçen yerel seçimlerde AKP’nin zorla, hileyle aldığı belediyeyi alnımızın teri ile kazanmamızın zamanı gelmiştir. Biliyoruz ki AKP’li belediye başkanı ile kayyum zihniyeti arasında hiçbir fark yok. Şırnak ilinin gerçek sahipleri halktır. Bizim derdimiz sadece iki arkadaşımızı ve meclis üyelerini o belediyeye göndermek değil ve o binayı almak değil. Bizim derdimiz Şırnak’ta yüzde 90 oyla belediye eşbaşkanlarımızı seçmek olacak. Yüksek bir oranla belediye eşbaşkanlarımızı seçtiğimiz zaman Ankara’ya, ‘sizin zihniyetini, inkar siyasetinizi, kayyımları kabul etmeyeceğiz’ diyeceğiz. Şırnak halkı tarihi bir ders verecek. Şırnak halkı bütün Türkiye’ye damgasını vuracak. Bu oy oranını yakalamak için Şırnak’ta değil İstanbul’da, Ankara’da, Adana’da ve Türkiye’de yaşayan Şırnaklıların seçim gününde buraya gelip oy kullanması lazım. Bize oy vermeyen Şırnak halkına şunu söylemek isterim; ‘gelin oyunuzu kendinize verin halkınızın yanında olun, şimdi bir olma zamanı, ayrı durma zamanı değil.’ Sizler Şırnak’ı Türkiye’nin yüz akı yapacaksınız. Kadınıyla, genciyle, yaşlısıyla hep beraber sandıklarımıza ve irademize sahip çıkacağız” diye belirti.

Hozan Vedat, Kadir Çat ve Şehrîbana Kurdî’nin sahne aldığı kutlamada halk,halay çekerek zılgıt ve şarkılarla eşlik etti.Büyük bir çoşkuyla kutlanan newroz bayramı olaysız bir şekilde sona erdi.

Bir yanıt yazın

Copyright © 2005 Şırnak Haber, Her hakkı saklıdır. | Newsphere by AF themes.