2 Mayıs 2024

ŞIRNAK HABER

Haktan Yana Halkın Yanında

Silopi Belediyesin de en düşük işçi maaşı 37 bin 600 TL oldu

Şırnak’ta o belediyede en düşük işçi maaşı 37 bin 600 TL oldu, başka haklarda tanındı

Şırnak’ın Silopi İlçe Belediyesi, DİSK Genel İş Sendikası arasında imzalanan toplu iş sözleşmesi ile işçi maaşlarına yüzde 115 oranında zam yaparak en düşük işçi maaşı 37 bin 600 TL oldu.

Silopi Belediyesi, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na (DİSK) bağlı Türkiye Genel Hizmetler İşçileri Sendikası (Genel-İş) ile Toplu İş Sözleşmesi (TİS) imzaladı. Belediye konferans salonunda gerçekleştirilen imza törenine, Belediye Eşbaşkanları Adalet Fidan ve Süleyman Şavluk, Genel-İş TİS Daire Başkanı Faruk Saral, Genel-İş Örgütleme Uzmanı Sadık Demir katıldı.

YÜZDE 115 ZAM YAPILDI

Belediye ile Genel iş sendikası arasında yapılan toplu iş sözleşmesiyle yüzde 115 oranında zam yapılarak en düşük işçi maaşı sosyal haklarıyla birlikte net maaş 37 bin 600 TL oldu.

İŞÇİLERE BAŞKA HAKLAR DA TANINDI

Kadınlara yönelik düzenlenen bazı haklar olarak 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ve 25 Kasım Kadına Şiddetle Mücadele Gününde idari izin verilmesine karar verildi.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü tüm engelli işçilerin idari izinli sayılması kararlaştırıldı. Ayrıca engelli çocuğu olan işçilere 1 günlük yevmiyesi tutarında yardım ödemesi yapılması da sözleşmede yer aldı.

Bir yanıt yazın

Copyright © 2005 Şırnak Haber, Her hakkı saklıdır. | Newsphere by AF themes.