25 Nisan 2024

ŞIRNAK HABER

Haktan Yana Halkın Yanında

“SEÇİMLERE DOĞRU…(1)”

“SEÇİMLERE DOĞRU…(1)”
Bilindiği gibi, önümüzde 31 Mart’a ülke genelinde yerel seçimler yapılacaktır, ben buradan bütün siyasi parti yöneticilerine seslenmek istiyorum; daha vakit varken, sizden rica ediyorum, özellikle Şırnakta (il merkez, ilçeler, beldeler)Belediye başkan adaylarını seçerken, çok ama çok dikkatli davranınız, en azından eğitim düzeyi yüksek halkından kopuk olmayan birkaç cümleyi bir araya getirebilecek, hizmet anlayışı bilimsel olan ve halkını ön yargısız seven, yerli ve milli, halkta karşılığı olan, mert ve değerli insanları aday gösterin, kim seçilirse seçilsin, hangi partiden olursa olsun hiç fark etmez, ama önemli olan halkın hizmet memnuniyeti olacak, Şırnak halkını sevgiyle kucaklayan bir anlayış yaratmalıyız.**
Tek aşkı, hak-hukuk- adalet-fakiri fukarayı kurumak, mazlumun yanında yer almak, rantan uzak, Tek Aşkı, Vatani milleti, Tek Davası, Tek Misyonu İnsan Olan, ŞIRNAK OLAN, Hümanizm Olan, Donanımlı Nitelikli, Hizmet Aşkı İle Yüreğini Ortaya Seren, Oporçinizminden-Poplimizmden-Egoizimden Uzak Vekil Adayları İstiyoruz…!

**

Yeter Artık. Şırnak Geçmişte İşe Yaramayan, Sadece Saçmalayan, Sadece Rantını Düşünen, Yeri Geldiğinde Bu Halkı En Zor Gününde Bırakıp Kaçan, Ne Çok Siyasetçi başkan Seçtiğinizi Gördü.!
Artık Buna Bir Son Verin Değerli Parti Yöneticileri..! Bari Bu Sefer Yerli Milli, İçten Sıcak Samimi Donanımlı İş Yapan, Çalışkan, Eğitimli Tek Derdi Şırnak’a Ve Şırnak’lılara (il, ilçe belde)Hizmet Olan Aday Başkanlar (aday)Seçin.. Lütfen….!É

**

Seçeceğiniz yanlış adaylarla tam beş sene yaşadığımız şehirlerde bırakın o şehri, kendilerini bile yönetmekten aciz insanlarla bizi koca beş sene mahkum etmeyiniz lütfen?

Değerli AKP, CHP, HDP, MHP, SAADET PARTİ, İYİ PARTİ, ve diğer bütün siyasi partilerin değerli yöneticileri, lütfen Basına küsen, medyayı düşman gören, yapıcı eleştiriyi bile saldırı ve düşmanlık bilen, Şırnak halkından kopuk, sadece popolizm, oporçinizm, narsizim ve egoizimlerde dolu halkta karşılığı olmayan donanımdan noksan “yeri geldişğinde kantin ihalelerine inecek kadar kendilerini küçülten “yurdumun insanlarını(!!!)” Şırnak’ın geleceği adına seçmeyiniz. Sizlerin yada partilerinizin kriterleri nedir tam olarak bilemem ama demokratik ve halkçı bir anlayışa sahip insanlar seçilsin diyorum…

**

Aday adayları arasında en iyi seçimi yaparak en iyisini seçiniz!. yoksa yukarı daki anlatılanlar gibi halktan kopuk, projeleri olmayan, kendini bile yönetmekten aciz, dört kelimeyi bile bir araya getiremeyen salahiyeti olmayan insanları kos koca 5 sene başımıza bela etmeyin lütfen. Bu naçizane duyurum bütün siyasi parti yöneticilerinedir. Değerli AKPARTİ, CHP, HDP, MHP, SAADET İYİ PARTİ , ve diğer bütün siyasi partilerin değerli yöneticileri, lütfen çağın gereksinimlerinden uzak, toplumsal barışa katkı sunmayanları BAŞKAN adaylarını başımıza bela etmeyiniz lütfen! Daha zaman varken,

**

Bu halk yönetilen değil yöneten yönetici Başkanlar vs istiyor, bu halk, insanların uzaya turistik seyahatler düzenlediği bu çağda artık su, elektrik yol gibi saçma sapan bir sorun yada sorunlar istemiyor, bu halk artık kapısında çöplük, sokağında inek manzaraları istemiyor, bu halk fabrika istiyor, bu halk kültür merkezleri, plazalar,sosyal yaşam kalitesinin yükselmesini, kısaca şehircilik anlayışının çağın konseptine uygun bir kaliteyle yaşam standardının yükselmesini istiyor.ama Ceytaş ve Karkeyin yanında yeni yeni açılacak Şırnak ve Silopi insanını zehirleyerek adeta Şırnak’ın geleceğini üç beş kuruş para kazanmak adına yok edecek ZEHİR SAÇACAK TERMİK SANTRALLER İSTEMİYOR!!!

**

Bu halk, artık önyargısız hizmet istiyor, valisiyle, kaymakamıyla belediye başkanıyla, milletvekili – İL başkanı,siysetçi ile kendilerini seven kendilerine ilgi duyan sorunlarına çözüm için bilimsel projelerle makul ve realist toplantılarla bu toplantılardan da çağa uygun bilimsel sonuçlarla kalıcı projeler istiyor, dağın fare doğuracağı toplantı üstüne toplantılarla kendilerinden uzak yönetici, siyasetçi-başkan istemiyor, hatta bu halk adı yolsuzluklarla çalkalanan bazı birim amirlerini bir üst birime atayarak adeta ödüllendirmek yerine ona ceza kesilmesini istiyor?

**

Bu halk sorunların bir parçası olan yönetici, bu halka adeta zülmeden hendek sürecinde olduğu gibi, bu süreci engellemeyen- gücü yetmeyen- halkını yalnız bırakan bazı vekil-belediye başkanı- yapamayan kayyum-Siyasetçi değil, bizzat sorunları çözen yönetici ve başkanlar istiyor, bu halk yöneticisiyle başkanların birbirine küsmesini değil birbirinin elini “artık Şırnak için” sıkmasını istiyor! bu halk, valisiyle, başkanıyla kaymakamıyla, vekili ile “gelen gideni aratır lafını” kullanmaya mahkum olmak istemiyor istemiyor istemiyor!

**
Bu halk iş, aş hizmet istiyor, bu halk sizin halkınız, bu halk geçmişte çok acılar çekmiş ve artık çekmeye mahkum olmak istemiyor.

**

Bu halk sizin halkınız. Partisi sizin partinizden olmasa da, sizin gibi düşünmeyebilse de, sizinle aynı fikirde olmasa da, sizi yapıcı bir dille eleştirse de artık bu halkı sevin bu halkı kucaklayın höşgörüyle yaklaşın? 600 yıl bu anlayışı sürdüren devlet-i ali-yi(!) düşünün? 800 yılda kaç sorun oldu? da neden şimdilerde bu kadar çok sorun ve kaos var? Sonuçlar üzerinde değil, nedenler üzerinde “bir ağaç gibi hür bir orman gibi kardeşçesine” barışla analizler yapalım?. Çünkü bu halk en aslı unsurdur. Bu halk olmasa sizler o kutluklarda oturma şansını asla yakalamayasınız! Şefkatle, sevgiyle kucaklayarak, bu halkı layık olduğu şekilde yönetelim artık. ve en büyük şiarımızda hümanizm ve demokrasi misyonunu yüceltmek olmalıdır.

**

Daha güzel yarınlara, yaşam standartı daha da yükselen bir Şırnak (il ilçe belde köy)yaratmak adına, daha temiz bir toplum yaratmak adına artık toplantılarımızda şeffaf olsun diyorum… Bu halk, yolsuzluklarla mücadelede samimiyet ve dürüstlük kavramı ile hareket edilmesini diliyor?

Partilerin ya da Yöneticilerin hizmet anlayışları ne denli Hak’tan ve ne derece Halkan yana tavrı almaları beni enterese eder…
Değerli okurlarım; daha seçime çok var, gelişmeleri bu köşemde sizlerle kendi bakış açımla paylaşmaya devam edeceğim. tabi Allahın izniyle.
Devam edecek….
….

NOT; Şırnak Ak parti il yönetimi bütün partilerden önce davranarak, kendi adayını daha şimdiden açıkladı. elbetteki kararı halk verecek, ancak, Şırnak Ak Parti il yönetimi adayı iş adamı ve ŞIRNAKLILAR tarafından sevilen sayılan iş adamı Değerli Mehmet Yarka beyefendiyi seçerek hedefi tam 12’den vurdu desem yeridir. diğer partilerin adaylarını ise şahsen merak ediyorum.

Kısaca bizi zorlu, renkli  ve güzel bir seçim bekliyor sanırım. dilerim Demokrasi kazanır Şırnak kazanır.. dileği ile

Sevgi ve Barışla Kalınız…

Dündar Sansur

Bir yanıt yazın

Copyright © 2005 Şırnak Haber, Her hakkı saklıdır. | Newsphere by AF themes.