26 Nisan 2024

ŞIRNAK HABER

Haktan Yana Halkın Yanında

“KARAYOLLARI ZULMÜ DEVAM EDİYOR…!”

“KARAYOLLARI ZULMÜ DEVAM EDİYOR…!”
Burası Günde 2 Bin aracın geçtiği Silopi-Habur İpek Yolu üzeri, bu sadece yüzlerce dehasa çukurdan bir çukur, Cizre!’den Habur’a kadar olan bu yolda, bunun gibi 200’den fazla çukur var ve her gün onlarca araç bu çukurlara ansızın girmekte, sanırsın araçlar için mayınlı tuzaklarla dolu yol desek, İnanın abartı sayılmaz, bu çukurlara adeta mayınlı tuzaklara, (her gün) giren onlarca araçlarının lastiği patlamakta, bunun yanı sıra, cant, amartörsür, kaza ve giden ne çok milli servet, ama karayollarının çokta umurunda mı sanmıyorum. Manzara ortada?!kısaca Karayolları zulmü Cizre Habur arası son surat devam ediyor beyler…!

Hade yolu yapmadınız, Silopi Habur arası yolu yarım bıraktınız, tek şerit olan bu yolda oluşan dehasa çukurları doldurmakta mı çok zor?!
Sevgili Karayolları yetkilileri?!
Yoksa ‘araç’yedek parça şirketleri ile ortakmısınız?!

**

“BİR YOL-SUZLUK HİKAYESİ…!”
“Şu Meşhuuur (Cizre-Silopi, Silopi Habur, Şırnak-Van, Şırnak Siirt, Şırnak Hakkari, Yol Meselesi Üzerine..(!)”
Köşe yazım;” Bilmem hatırlarmısınız, ben, son 22 yıllık gazetecilik hayatımda en çok termik santral, elektrik meselesi, inek meselesi, barış, Şırnak İl kalsın, huzur, sevgi ve su meselesinden sonra en fazla işlediğim konu olmuştur, şu bizim 20 yılda, yüzlerce insanımızın hayatına mal olan devletimize, halkımıza, yakışı olmayan ve her nedense bir türlü bitmeyen YOL sorununu, YOLSUZLUK meselesini yazdım yazdım yazdım…! SONUÇ MU? Beni Moralı sıfır sıfır sıfır sıfır…(!)
YANİ SONUÇ SIFIR! 20 yıldır bu topraklarda aynen bildiğiniz gibi “Yolsuzluk” devam ediyor.! Ne siyasetçilerimiz, ne o düğün-dernek açılıştan açılışa koşan fiyakalı Popiler, bazı STK’ yöneticilerimiz, ve bürokrasi, tam olarak, net olarak bir şey yapmış değiller, yaptık diyorlarsa, HANİ YOL? Derler adama…(!)

**

En basit örneği, Şırnak Şerafettin Elçi havaalanı ile Cizre arası yol traji-komedisi, (ve çöken Cizre-İdil çevre yolu rezaleti) Havaalanımız hizmete girdiğinden bugüne kadar, 10 kilometre etmeyen Havaalanı ile Cizre arası yol, sizce kaç kez yapıldı, bozuldu? Onarıldı? Yada kökten kaldırıldı tekrar yapıldı, Nedir bunun mantığı, biri bana anlatsın? Yada nedir bu YOLSUZLUK SAÇMALIĞI? Bir yol 4 yılda en az 10 kere, onarılıp yapılıp bozulmaz ki? Hane ekmek değil tüketesin, yada peynir-kaşar değil sıcakta erisin, bu yol kardeşim yol? En az elli yıl dayanması gerekmiyormu?
Peki ya Cizre İdil çevre Yolunun çökmesi nasıl bir mühendislik harikası ile anlatılabilir? Yine Cizre -Silopi kavşak üst yolu neden 3 keredir çöküyor yeniden yapılıyor?! Ve en son Şırnak Muşuli-Harinek yoluda çökmüş?!
Bu yolu yapan şirketlerse neden işlerini iyi yapmadıkları için soruşturulmadılar, yada işin kontrullerini onaylayan gerzek memurlar ne yaptılar, nasıl onadılar bu yolları çok merak etmekteyim.?

**

Birde işin bir diğer trajikomik tarafı, Şırnak (Midyat tarafından) Mardin il sınırının Mardin tarafı yapılmış, ama yol Şırnak il sınırından sonra berbat, Siirt tarafı da öyle ve Cizre-Silopi tarafı ise 15 yıldır öylece durmuş, o kadar masraf yapıldı ve hepside boşa gitti gibi, yani bu yolda, yol- mu yapılıyor, yol-suzluk mu yapılıyor, yada nedir mesele anlamadık gitti.

**

Hasıle kelam, Her gün bu (Cizre-Silopi- Habur arası )yollarda onlarca kaza oluyor, yüzlerce insan mağdur oluyor, maddi manevi kayıplar oluyor, gencecik insanlar ölüyor, can veriyor, lütfen artık bu yolsuzluk’a bir son verilsin. Siyasetçilerimizden, Yetkililerimizden ricamızdır, bir çare, acil çözümler üretilmeli. Bize, size Devletimize yakışmayan bu yolların yapımına en azından başlansın.! Yarım kalanlarda (Silopi-Habur)bir an önce bitsin, Lütfen?

**

En son geride bıraktığımız 14 ay içerisinde İpek yolunda gerçekleşen kazalarda 14’ten fazla gariban insanımız, Akrabamız, maalesef yaşamlarını acı ile verdiler. On Dört eve ateş düştü, onlarca çoluk çocuk yetim-öksüz kaldı ve gerçekleşen kazalarda da onlarca yaralı var, ve giden milli serveti söylemek bile istemiyorum.…!

Peki Cizre, Şırnak? Uludere, vs Buralarda ne çok kaza oldu bilemiyoruz…!, Ana sebeplerin başında yol-suzluk sorunu gelmekte? Peki neden? Cidden soruyoruz yetkililere? Neden? Hade bir mitolojik efsaneye dönüşen Şırnak Van arası yolunu geçtim, ki sanırım oğlumda görmeyecek, belki torunum şanslı ise görebilir, (Gerçi hakkını yemeyelim, en son iç işleri bakanı sayın Süleyman Soylu Bey, Şırnak-Van yolunun 3 ay içinde bitmesi için gerekli mercilere ve şirketlere (Allah razı olsun) sert talimat vermiş ) vermesine ama aradan 1 yıl geçti talimat yerine gelmedi ve kaos devam etmekte yollarda, hadi Şırnak Siirt yolunu da geçtim, orası da sizlere ömür, peki ipekyolu Türkiye’nin en büyük 3. İhracat kapısı Habur yolu(Cizre habur arası) neden? Yapılamıyor? Hatta başlanmadı bile?

**

İnanınız arkadaşlar, sorun Ankara değil, inan Devlet ve Hükümet özellikle yol konusunda her türlü bütçeyi sunmakta, sorun yetkililerimizmi? Bazı Siyasetçilerimizmi? bazı ne iş yaptıklarını bir türlü anlamağımız kendilerini vekil-bakan sanan fiyakalı bazı STK’ temsilcileri? Sorun sahipsizlik, cehalet ve samimiyetsizlik VE RANT….!

YANİ EN BÜYÜK SORUN YOL-SUZLUK(!)

Yoksa hükümet, siz adam gibi kendinizi anlatın, isteyin, projelerinizi kıvırmadan teknik ve bilimsel veriler ile sunun ANKARA’ya, cevabınızı almasanız suçlu ben olayım. Hükümet, özellikle yol, su elektrik konusunda çözümden yana, garanti ederim Projenizi onaylar!

“GERİSİ BİZİM SAMİMİYETSİZLİĞİMİZ NOKTA…!”

**
“GÜLERMİSİN AĞLARMISIN…”
Bu arada dip not, bazı dürüst siyasiler ve stklar hariçtir bu tablodan)
Yada değerli yetkililer, Bakanlarımız, Şırnak’a Cizre’ye, Silopi’ye gelirken hangi yolları kullanmaktalar? Yoksa yer altı yollar mı yapılmış bilmediğimiz? sahi Şehirlerimizi ziyaret eden değerli yetkililerimiz Göremiyorlar mı bu rezil yolların durumunu,….!

**

İşin daha da trajikomik tarafıda şu, geride bıraktığımız yıllarda hiç unutmuyorum, bir büyüğümüz, Devlet Bakanımız gelmişti, Silopi’de, Grand Otelinde, bizde ordaydık, sonra bakan bey kürsüye çıktı, gerçekten barışçıl ve sevgi dolu güzel bir konuşma yaptı, yine Şırnak’ın Eski Valisi’de çıktı, hükümetimizin takdir ettiğim, icraatlarını anlattı, 3.köprü, 3.havaalanı, Avrasya tüneli, Bolu tüneli, Konya-Ankara, Ankara İstanbul hızlı tren, Karadeniz sahil yolu fol duble yolunu ve Son 15 yılda Türkiye geneli yapılan duble yol ve yol hizmetlerini sıraladı durdu.! ama burnunun dibindeki köstebek yuvalarına dönen ve 20 yıldır bitmeyen Cizre-Silopi-Habur-Şırnak Hakkarei-Van vs) yolları yolsuzlukları demek ki, anlatmadı, yada hiç görmemiş, görmüyorlar, yada birileri bunlara gerçeği söylesin artık(!) ne diyeyim, gülermisin ağlarmısın…

**

Daha da komiği, orada bulunan 400 yurdumun değerli insanı da alkış tufanına tuttular, değerli Yetkilimizin bu filozofvari konuşmasını(!) Sahi bunlar, bizi geri zekalı sanmıyor değil mi?
Konya, Ankara, Bolu, İstanbul, İzmir, Karadeniz, Akdeniz Ege, Hoştııır, Hoştııııır, emma BENANEEE…(!) “Hasıle Kelam –Halımız- Ehvalımız Budur Hakim Bey…!

**

KISACA YOLUNUZ AÇIK OLSUN…!

VE KISACA KARAYOLLARI ZULMÜ AYNEN DEVAM…

Dündar Sansur…

 

Bir yanıt yazın

Copyright © 2005 Şırnak Haber, Her hakkı saklıdır. | Newsphere by AF themes.