15 Mayıs 2024

ŞIRNAK HABER

Haktan Yana Halkın Yanında

Genç Sağlık Sendikası Hakkari Şubesi: Memurun ne dayanacak gücü, ne de sabrı kaldı

Genç Sağlık Sendikası Hakkari Şubesi, memur maaş zamlarıyla ilgili yazılı açıklama yaptı.

Gündemdeki memur maaş zamlarıyla ilgili Genç Sağlık Sendikası Hakkari Şubesi İl Başkanı Ubeydullah Harmancı tarafından yazılı bir açıklama yapıldı.

Cumhurbaşkanı tarafından en düşük memur maaşının 22 bin liraya yükseltileceği açıklandığını hatırltaran Harmancı, “Bu kapsamda, kamu görevlilerinin maaşlarında net 8 bin 77 lira artış yapılmasına ilişkin kanun teklifinin görüşmelerine TBMM’de gündemde. Buna göre, aile yardımı ödeneği dahil en düşük memur maaşı 22 bin 17 liraya yükselecek” dedi.

2023 yılında kamu görevlilerinin mali ve sosyal haklarında yapılan artışların, “Kamu Görevlilerinin Geneline ve Hizmet Kollarına Yönelik Mali ve Sosyal Haklara İlişkin 2022 ve 2023 Yıllarını Kapsayan 6. Dönem Toplu Sözleşme” ile belirlendiğine vurgu yapan Harmancı, “Toplu sözleşme masasında memurun hakkını aramaktan aciz kalan; memurun enflasyon ve yoksulluk sınırı altında  ezilmesine göz yuman malum sendikalar, meslektaşlarımızın yoksullaşması karşısında da bir kez daha etkisiz kaldı. 5 Temmuz günü açıklanan zam oranlarının ardından camiamızın sözde yetkili ancak özde yetkisiz sendikası 36 saat, ondan sonra sıragelen malum sendikalarda 12 saat tepkisiz kaldı. Bizler ise gerek 5 temmuz öncesi ve gerek 5 temmuz sonrasında genel merkezimiz önderliğinde tüm reaksiyonları aldık ve eylem planlarımızı hayata geçiriyoruz” ifadelerine yer verdi.

Bir yanıt yazın

Copyright © 2005 Şırnak Haber, Her hakkı saklıdır. | Newsphere by AF themes.