29 Nisan 2024

ŞIRNAK HABER

Haktan Yana Halkın Yanında

Fransa Cumhurbaşkanı: Kürdistan Bölgesi’ni desteklemeye devam edeceğiz

Fransa Cumhurbaşkanı: Kürdistan Bölgesi’ni desteklemeye devam edeceğiz

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Peşmerge güçlerine askeri yardım sağlamaya ve Kürdistan Bölgesi Hükümetini desteklemeye devam edeceklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Macron, Kurdistan24 muhabiri Barzan Hasan’a açıklamalarda bulundu.

Emmanuel Macron, İran’ın Erbil saldırısını şiddetle kınadığını ve İran’ı bu tür saldırıları durdurmaya çağırdığını açıkladı.

Davos’ta Başbakan Mesrur ​​Barzani ile önemli bir görüşme yaptığını hatırlatan Macron, Fransa’nın Kürdistan Bölgesi Hükümetini desteklemeye ve Peşmerge güçlerine askeri yardım sağlamaya devam edeceğini vurguladı.

Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur ​​Barzani, 17 Ocak 2024 Çarşamba günü Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile Davos’ta bir araya gelmişti.

Görüşmede, İran’ın Kürdistan Bölgesi için ciddi bir tehdit olan ve Irak ile bölge egemenliğinin açık bir ihlali olan Erbil’e yönelik saldırıları ele alan Barzani ile Macron, Irak’ta güvenlik ve istikrarın korunmasının önemi konusunda mutabık kalmıştı.

Kürdistan Bölgesi ile dayanışma içerisinde olduklarını belirten Cumhurbaşkanı Macron, Erbil’e düzenlenen saldırıda hayatını kaybeden siviller nedeniyle taziyelerini ileterek, ülkesinin Kürdistan Bölgesi’ne desteğini yinelemişti.

Bir yanıt yazın

Copyright © 2005 Şırnak Haber, Her hakkı saklıdır. | Newsphere by AF themes.