27 Temmuz 2024

ŞIRNAK HABER

Haktan Yana Halkın Yanında

Cizre’de engelli birey ve ailelerine Yapay zekâ eğitimi verildi

Cizre’de engelli birey ve ailelerine Yapay zekâ eğitimi verildi

Cizre Engelliler Derneği tarafından engelli birey ve ailelerine yönelik yapay zeka eğitim programı düzenlendi.

Cizre Engelliler Derneği Engelli birey ve ailelerinden oluşan 25 kişilik gruba yönelik Yapay Zekâ eğitim programı düzenledi.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen eğitimde katılımcılara yapay zeka ve yapay zekanın hayatımızda yapacağı değişiklikler geniş bir sunum ile anlatıldı.

Engelli birey ve ailelerine yönelik verilen eğitim ile ilgili açıklama yapan Cizre Engelliler Derneği Başkanı Necmettin Özen; “Cizre Engelliler Derneği olarak bölgedeki bütün dezavantajlı guruplarına yönelik topluma eşit yaşam koşulları içerisinde kanuni ve sosyal haklarını, ekonomik, eğitim, barınma, sağlık, spor ve hayata engelsiz etkin katılımını sağlamak. Hak ihlalleri izleme, raporlama, savunuculuk ve lobicilik gibi faaliyetleri göstermekteyiz. Bu kapsamda değişen ve gelişen dünya düzenine ayak uydurmak ve hızla gelişen teknolojinin nimetlerinden yararlanmak için Yapay Zekâ eğitim programı hazırladıklarını” ifade etti.

Başkan Özen; “Cizre Engelliler Derneği, dezavantajlı bireylere yapay zekâ eğitimi vererek, çoğu zaman temel hizmet ve haklara erişimlerini engelleyen erişilebilirlik engellerini doğrudan ortadan kaldırıyor. Yapay zekâ araçları ve teknolojileri, bu boşlukların kapatılmasında ve herkesin topluma katılım konusunda eşit fırsatlara sahip olmasını sağlamada önemli bir rol oynayacağını düşünmekteyiz.”

Bu yapay zekâ eğitim programı ile bilgi sağlamanın ötesine geçerek dezavantajlı bireylerin kendi hayatlarının kontrolünü ellerine almalarını sağlayacağının altını çizen Özen,, “ Dernek olarak onları yapay zekâyı etkili bir şekilde kullanma bilgi ve becerileriyle donatarak bu bireyler arasında bağımsızlığı, kendine güveni ve eylemlilik duygusunu teşvik etmeyi amaçlıyoruz. Bu girişim, dezavantajlı bireylerin karşılaştığı benzersiz ihtiyaçları ve zorlukları tanıyarak kapsayıcılığı ve sosyal adaleti teşvik eder. Cizre Engelliler Derneği’mizin dijital uçurumu kapatma ve yapay zekâ teknolojisine adil erişimi sağlama konusundaki kararlılığı, daha adil ve eşitlikçi bir toplum yaratma konusundaki kararlılığımızın bir kanıtıdır.”

Özen, “Bu yapay zekâ eğitim programı, toplumun iyileştirilmesi için kullanıldığında teknolojinin dönüştürücü potansiyelini göstermektedir. Cizre Engelliler Derneği, dezavantajlı bireyleri güçlendirmek için yapay zekânın gücünden yararlanarak teknolojinin olumlu değişim için nasıl bir güç olabileceğine dair bir örnek oluşturuyor. Genel olarak Derneği’mizin yapay zekâ eğitim programı tanınmayı ve desteği hak eden çığır açıcı bir girişimdir. Bölgedeki dezavantajlı bireylere engelleri aşma, haklarına erişme ve topluma tam katılım konusunda güç veren bir umut ışığıdır. Bu programın hizmet verdiği kişilerin yaşamları üzerinde kalıcı ve olumlu bir etki yaratacağına inanıyoruz.”

Bir yanıt yazın

Copyright © 2005 Şırnak Haber, Her hakkı saklıdır. | Newsphere by AF themes.