3 Mayıs 2024

ŞIRNAK HABER

Haktan Yana Halkın Yanında

Cizre’de 80 Yaşındaki Kadının Rutubetli evdeki yaşam mücadelesi.

Cizre’de 80 Yaşındaki Kadının Rutubetli evdeki yaşam mücadelesi.
Şırnak’ın Cizre ilçesinde işsiz oğlu ile rutubetli evde yaşam mücadelesi veren 80 yaşındaki Zeynep Aydın, yetkililerden ve hayırsever vatandaşlardan yardım eli bekliyor.
Cizre’nin Sur Mahallesinde Üniversite Mezunu işsiz oğlu ile rutubetli ve kelepir bir evde yaşam mücadelesi veren 6 çocuk sahibi 80 yaşındaki Zeynep Aydın, yetkililerden ve hayırsever vatandaşlardan yardım beklediğini söyledi.
Otuz yıldan buyana Cizre’nin Sur Mahallesi Erol Sokakta bulunan kendisine ait müstakil evde yaşamına devam ettiğini ifade eden 80 yaşındaki Zeynep Aydın, dördü kız ikisi erkek olmak üzere altı çocuğum var. Bu çocuklarımdan beşi evlendi. Şuan da Üniversiteyi bitirmiş ama işsiz olan oğlumla dört bir tarafı rutubet kokan evde yaşamaya çalışıyoruz. ”dedi.
Mutfağı ve Banyosu aynı olan rutubetten dolayı her bir tarafı kokan evde Ne oturabileceğimiz bir yer nede uzanacağımız temiz bir yatağın olmadığını. Yıkılmaya yüz tutan kelepir evde oğlu ile yaşamaya ve hayatta kalmaya çalıştığını belirten Aydın; “yıllardır bu perişan halde yaşamaya çalışıyoruz. Bize yardım edecek kimsemiz de yok. Evin hali içler acısı ve rutubetten dolayı evin içinde oturamıyoruz.
Komşularımızın destekleri ile hayatta kalmaya çalışıyoruz. Yaşım sekseni geçmek üzere ve birçok hastalığım var ama yine de ayakta durmaya çalışıyorum. Oğlum iş bulabilseydi belki bir şekilde kendimize bakabilirdik ama oğlum da işsiz ve bize bakacak kimimiz kimsemiz yok. Yetkililerden ve hayırsever vatandaşlardan bize bir yardım eli uzatılmasını bekliyoruz.”basın

Bir yanıt yazın

Copyright © 2005 Şırnak Haber, Her hakkı saklıdır. | Newsphere by AF themes.