3 Mayıs 2024

ŞIRNAK HABER

Haktan Yana Halkın Yanında

Cizre De 700 trilyonluk vurgun

Cizre De 700 trilyonluk vurgun
Kuyumcudan büyük vurgun: bir Çok Cizreli’nin altınlarını toplayıp kaçtığı iddia ediliyor.
Cizre’de bir kuyumcu, mahallelinin kendisine emanet ettiği altınları alıp, dükkânını da kapatarak kayıplara karıştı. Mahalleli, kendilerinden yaklaşık 600-700 milyon TL değerinde altın alarak kayıplara karıştığı iddia edilen kuyumcunun bir an önce yakalanıp mağduriyetlerinin giderilmesini istedi.
Edinilen bilgiye göre, Cizre’li bir çok yurttaşlar, Cizre.de uzun yıllardır kuyumculuk yapan L.T.’den (45) birikim için satın aldıkları altınları ile evlerindeki ziynet eşyalarını kâr beklentisi ve hırsızlığa karşı tekrar ona bıraktı.
İddiaya göre, kuyumcu ‘Altınlarınızı verin, ben onları çalıştırıp size kâr vereyim’ dedi. Kuyumcuya güvenen mahalleliden kimisi 2 kilogram, kimisi 500 gram altın, kimisi 44 tüm altın, kimisi de 10’larca çeyrek altını kuyumcuya teslim etti. Bir süre yurttaşların altınlarını toplayıp onlara kâr veren kuyumcu MEHMET DOĞAN ., herkesin güvenini kazandı.
ORTADAN KAYBOLDU
CİZRE’de 1 kuyumcu dükkânı işleten MEHMET DOĞAN geçen ocak ayında bir gecede dükkânı kapatıp ortadan kayboldu. Yurttaşların ulaştığı kuyumcu, ‘Size ben kârı fazla verdim. Beni burada tehdit ettiler o nedenle kaçtım, gittim. Evim var, onu satıp paranızı vereceğim’ dediği ileri sürüldü. Ancak aradan 7 ay geçmesine rağmen mahalleliden yaklaşık 700 milyon TL değerinde altını alıp ortadan kaybolduğu iddia edilen kuyumcunun kimsenin parasını vermediği ileri sürüldü.
Not: iddia doğru ise Cizre Kuyumcular Derneği Açıklama Yapmalıdır..

Bir yanıt yazın

Copyright © 2005 Şırnak Haber, Her hakkı saklıdır. | Newsphere by AF themes.