5 Mayıs 2024

ŞIRNAK HABER

Haktan Yana Halkın Yanında

BERİVAN KUTLU; “ADIN HIRSIZ MEHMET YARKA OLARAK TARİHE GEÇECEK.”

BERİVAN KUTLU; “ADIN HIRSIZ MEHMET YARKA OLARAK TARİHE GEÇECEK.”
DEM Parti Şırnak Belediye Eş Başkan adayı Berivan Kutlu, “AKP’li Mehmet Yarka’ya sesleniyorum; Şırnak halkının yüzüne nasıl bakacaksınız? Halkın iradesini çaldınız. Adın ‘hırsız Mehmet Yarka’ olarak tarihe geçecek” dedi

Dün yapılan yerel seçimlerde Şırnak’ta belediye başkanlığı AK Parti adayı kazandı; ancak DEM Parti yönetimi Şırnak’ta binlerce seçmenin taşımalı olarak kente getirilerek oy kullandırıldığını belirtiyor. Bu nedenle seçim sonuçlarına itiraz eden DEM Parti bugün basın açıklamasında bulundu.

DEM Parti Şırnak Belediye Eş Başkan adayı Berivan Kutlu, “AKP’li Mehmet Yarka’ya sesleniyorum; Şırnak halkının yüzüne nasıl bakacaksınız? Halkın iradesini çaldınız. Adın ‘hırsız Mehmet Yarka’ olarak tarihe geçecek” dedi.

DEM Parti Şırnak İl Eş Başkanı Nurcan Altürk, “Bizler DEM Parti olarak bu seçimleri kabul etmiyoruz. Halkımız da kabul etmiyor. Bu seçimlerin hiçbir meşruiyeti yok. Farklı kentlerden taşınan asker ve polislerin oylarıyla kentimizin kaderi değiştirilmek istendi. Bunu kabul etmiyoruz” diye konuştu.

“Sen Şırnak halkının iradesi olamazsın”

Berivan Kutlu da şunları söyledi:

“Bu seçimlerde Şirnex halkı kazandı. Halkımızı kutluyorum. Bütün dünyanın gözü önünde Şirnex halkı 7’den 70’e kendi iradesine ve partisine sahip çıktı. Aylardır Şırnak halkı, partisi için çalışıyordu. Bu durum zorlarına gitti. Hırsız ve talancılardan hazırladıkları paket oyları dün kullandılar. İnsan hırsızlık yapınca yüzü kızarır. AKP İl Başkanı İbrahim Erkal ve Mehmet Yarka’ya sesleniyorum; Nasıl halkın arasına çıkacaksınız. Şırnak halkının yüzüne nasıl bakacaksınız? Yüz karaları. Halkın iradesini çaldınız. Mehmet Yarka’nın adı ‘hırsız Mehmet Yarka’ olarak tarihe geçecek. Halk iradesinin hırsızı Mehmet Yarka, sen Şırnak halkının iradesi olamazsın. Rezil bir kayyımsın.”

Eş Başkan adayı Turan Saltan ise “Bu seçimi Şırnak halkı kazandı. Yaptığımız tespitlere göre 35 sandıkta sadece sandık görevlisi arkadaşlarımızın oyu var. Tek bir Şırnaklının oyu yok. Bu nedenle bugün Şırnak halkı içine giremiyorlar. İlk kayyımı Şırnak belediyesine atadılar. Bu saatten sonra mücadelemize devam edeceğiz. Birliğimizi sürdüreceğiz. Bütün Şırnak halkına teşekkür ederim” dedi.RUDAW

Bir yanıt yazın

Copyright © 2005 Şırnak Haber, Her hakkı saklıdır. | Newsphere by AF themes.