30 Nisan 2024

ŞIRNAK HABER

Haktan Yana Halkın Yanında

HABURDA YAŞANAN TRAJEDİYE SON VERİN!!

HABURDA YAŞANAN TRAJEDİYE SON VERİN!!
Uzunca bir süreden beridir Habur Sınır Kapısında resmi görevlilerin vatandaşlarımıza yönelik fiziki şiddete varan davranışlarının olduğu kamuoyunda sıklıkla dillendirilmekteydi.
31.01.2023 tarihinde sosyal medyada paylaşılan görüntülerde yaşlı bir çiftin görevliler tarafından darp edildiği ve şiddete maruz kaldığı görüntülerle beraber artık bu durum açıkça insan onuruna aykırı bir tutum haline gelmiştir.
Toplumda infial yaratan bu görüntülere ilişkin baromuz tarafından gerekli çalışmalar başlatılmış ve ilgililer hakkında Silopi Cumhuriyet Başsavcılığına yarın itibariyle suç duyurusunda bulunulacaktır.
Şırnak Valiliği tarafından yapılan ve olaya karışan görevlilerin açığa alındığına dair açıklamayı olumlu buluyor, yapılacak olan soruşturmanın da aynı ehemmiyetle yürütülmesi çağrısında bulunuyoruz.
Türkiye’nin Ortadoğu’ya açılan kapısı konumunda bulunan Habur Sınır Kapısının insan onuruna aykırı tutum ve davranışlarla gündeme gelmesini kabul etmiyoruz.
Evlerine ekmek götürme derdinde olan insanlarımızın yaşamış olduğu bu trajediye karşı Şırnak Barosu olarak gerekli girişimlerde bulunacağımızın sözünü veriyor, olayın takipçisi olacağımızı kamuoyuna duyuruyoruz.Şırnak Barosu Adına Başkan Rojhat Dilsiz..

Bir yanıt yazın

Copyright © 2005 Şırnak Haber, Her hakkı saklıdır. | Newsphere by AF themes.