Şırnak’ta Orman Yangını 9 Saatte Kontrol Altına Alındı: Havadan ve Karadan Yoğun Müdahale

Şırnak’ta Orman Yangını 9 Saatte Kontrol Altına Alındı: Havadan ve Karadan Yoğun Müdahale
Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesine bağlı Başaran köyünün Harguri bölgesinde çıkan orman yangını, ekiplerin karadan ve havadan yürüttüğü yoğun çalışmalar sonucu 9 saat içinde kontrol altına alındı.

Yangının ardından bölgede soğutma çalışmaları başlatıldı.

Henüz çıkış nedeni belirlenemeyen yangına, Beytüşşebap Belediyesi İtfaiyesi, Şırnak Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri, AFAD, Ayvavalık Jandarma Karakol Komutanlığı’na bağlı jandarma personeli, güvenlik korucuları ve çok sayıda köylü müdahale etti.

img-20250805-wa0015.jpg

Yangına ayrıca havadan da destek sağlandı. Yangın söndürme helikopteri bölgeye sevk edildi. Yangın söndürme helikopterinin etkili müdahalesi sayesinde alevlerin ormanlık alana sıçraması önlendi.

img-20250805-wa0018.jpg

Yoğun koordinasyon ve iş birliğiyle yürütülen çalışmalar neticesinde yangın kontrol altına alınırken, çıkış nedeniyle ilgili inceleme öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.